Pioli: “Kiérdemeltük ezt a lehetőséget”

A múlt hétvégi Torino elleni vereséget követően a Milanra nagyon fontos mérkőzés vár a Bajnokok Ligájában. A csoportkör utolsó mérkőzésén az osztrák élvonalbeli RB Salzburg lesz az ellenfél. Nagy lehetőség áll a csapat előtt, hogy kilenc év után újra ott legyen a BL kieséses szakaszában. Stefano Pioli megtartotta sajtótájékoztatóját a mérkőzést megelőzően és elmondta, hogy nem volt szükség feltüzelni a játékosokat, mert teljes mértékben tisztában vannak a továbbjutás fontosságával.

A TOVÁBBJUTÁSRÓL
“Erős üzenet lenne egy jó teljesítmény a Salzburg ellen, hiszen a csoportkörből való továbbjutás az első kitűzött célunk ebben a szezonban. Kiérdemeltük ezt a lehetőséget és most megvan az esélyünk arra, hogy a legjobb 16 közé jussunk. A játékosok is tisztában vannak azzal, hogy ez egy nagy lehetőség. Csalódottak voltunk a Torino elleni meccs miatt, de ez most egy másik versenysorozat egy másik ellenféllel szemben. Csak erre a mérkőzésre koncentrálunk.”

A SALZBURGRÓL
“Nem tudunk spórolni az energiával és visszafogni magunkat, ez nem a mi játékstílusunk. Támadnunk kell, de tudatában kell lennünk annak, hogy az ellenfelünk nagyon veszélyes lehet. A lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk.”

A SZERZŐDÉSHOSSZABBÍTÁSRÓL
“Ez mindenkinek az érdeme. A klub támogat engem és köszönetet mondtam a játékosaimnak is, mert nélkülük ez nem jöhetett volna létre. Három éve kezdtük az utunkat és most már nagyon szeretnénk eljutni a következő szakaszba. Úgy érzem, hogy értékelik a munkámat és megbecsülnek. Fontos jel a klubtól, hogy ilyen hosszú távú szerződést ajánlott fel, ezzel is kifejezve azon szándékukat, hogy folytassuk a közös munkát és még nagyobbá tegyük a Milant. Valóra váltottam az álmomat és azt akarom, hogy ez az álom a lehető leghosszabb ideig tartson.”

A MÉRKŐZÉSRŐL
“Leao csúcsformában lesz és a csapattársaihoz hasonlóan mindent bele fog adni. Ha az ellenfél olyan Milanra számít, amit a Torino ellen látott, akkor nagyot fog csalódni. Nem kellett semmit tennem annak érdekében, hogy feltüzeljem a játékosokat. A srácok tisztában vannak a mérkőzés jelentőségével és minden adott, hogy jól teljesítsünk.”