Pioli marad a háromvédős rendszer mellett

Olasz jelentések szerint több változtatás is várható a Milan kezdőcsapatában a soron következő mérkőzésen, azonban a jelek szerint Stefano Pioli továbbra is a háromvédős játékrendszer mellett teszi le a voksát.

A Milan edzője az előző fordulóban az Inter elleni rangadón húzott egy váratlant és a 4-2-3-1-es formáció helyett a háromvédős játékrendszerre váltott és 3-5-2-ben küldte pályára a csapatot. A döntés miatt rengeteg kritikát kapott, azonban a meccs után Pioli hangsúlyozta, hogy mindenképpen szükség volt a formációváltásra és stabilizálnia kellett a védekezést az előző mérkőzéseken kapott rengeteg gól miatt.

A Tuttosport beszámolója szerint Pioli várhatóan nem fogja megváltoztatni a tervét és a soron következő mérkőzésen a Torino ellen is a 3-5-2-es hadrendet fogja alkalmazni. Bár a felállás ugyanaz lehet, de több poszton várható változtatás a kezdőtizenegyben.

Fikayo Tomori távollétében Malick Thiaw a kezdőben kaphat lehetőséget a Torino ellen, méghozzá Simon Kjaer és Pierre Kalulu oldalán a védelem közepén – írja a Tuttosport. A jobb szárnyvédő poszton Davide Calabria és Alexis Saelemaekers versenyez, míg a középpályán Tommaso Pobega vagy Brahim Diaz is bekerülhet a csapatba.

A csatársorban Olivier Giroud kezdhet és Rafael Leao is visszatérhet a kezdőcsapatba azok után, hogy a Sassuolo és az Inter elleni bajnokin is a cserepadon kezdett. Ennek megfelelően Divock Origi a kispadon fog helyet foglalni.

FRISSÍTVE: A Sky Sport Italia megerősítette, hogy Pioli marad a háromvédős rendszernél, viszont konkrét elképzelés lehet a 3-4-3-as formáció a Torino ellen.