Pioli meghozta a döntést, új formációra vált

Úgy tűnik, hogy Stefano Pioli formációt vált a Sassuolo elleni 5-2-es vereség után.

A Milan zsinórban a harmadik tétmeccsét is elveszítette és súlyos vereséget szenvedett a Sassuolo ellen, a csapat hazai pályán 5-2-re kapott ki a 20. fordulóban. Pioli a mérkőzést követően elmondta, hogy készen áll taktikai változtatást eszközölni a védekezés javulásának reményében.

A La Gazzetta dello Sport és a Corriere della Sera információi szerint Pioli meghozta a döntést és más formációban fogja pályára küldeni a csapatot a vasárnap esti Inter elleni városi rangadón.

Pioli félreteszi a megszokott 4-2-3-1-es felállást és a következő mérkőzésre a 4-3-3-as játékrendszerre vált – közölték az olasz lapok. Ennek megfelelően plusz egy belső középpályás kezdhet az Inter ellen annak érdekében, hogy stabilizálódjon a középpálya a négyfős védelmi vonal előtt.

Ismael Bennacer sérülése ellenére Pioli a változtatás mellett teszi le a voksát. Mint arról beszámoltunk, az algériai válogatott játékos a hétvégén izomsérülés szedett össze a combhajlítójában, ezáltal erősen kérdésessé vált a játéka a derbin. Jelenleg minden jel arra utal, hogy az edző nem számíthat a játékára a hétvégén. Sandro Tonali helye betonbiztosnak tűnik és mellette Rade Krunic kezdhet az Inter ellen, míg a harmadik pozícióért Aster Vranckx és Tommaso Pobega versenyez a kezdőcsapatba kerülésért, amennyiben Bennacer valóban nem tudja vállalni a játékot.

Tags:  , , ,