Pioli: “Rajtunk múlik, hogy túllépjünk a nehézségeken”

Stefano Pioli megtartotta sajtótájékoztatóját a Sassuolo elleni mérkőzés előtt és kitért többek között a csapaton belüli hangulatra, a legutóbbi negatív eredményekre, az egységre, a hibákra és a védekezésre is. Az olasz szakember kifejtette, hogy mi az oka annak, hogy nem Devis Vasquez véd a kapuban.

“Ez egy fontos lehetőség. Minél jobban játszol, annál több esélyed van a győzelemre, de mindenekelőtt pozitív eredményekre van szükségünk annak érdekében, hogy visszatérjen a lelkesedés. Jelenleg a szavaknak nem sok haszna van, tettekre van szükség. Jól felkészültünk a mérkőzésre és mindent beleadunk, hogy visszatérjünk a győzelmekhez. Még egy ravasz, de karakteres játékkal elért győzelem is jót tenne nekünk. Tudatosan kell játszanunk és szilárdnak kell lennünk a pályán. Örömmel tölt el, hogy újra hazai pályán játszhatunk. A Sassuolo egy gyors, technikás és időnként agresszív csapat, ezért különösen óvatosnak kell lennünk az ellentámadásoknál, mert nagyon veszélyes játékosaik vannak a támadósorban.” – mondta Pioli.

“Nagy csapategység kell ahhoz, hogy megfordítsuk a tendenciát. Olyan egységesnek kell lennünk, mint amilyenek a fantasztikus szurkolóink voltak az Olimpicóban a vereség ellenére. Meg kell mutatnunk, hogy megérdemeljük a támogatásukat. Nem arra kell koncentrálnunk, hogy mi történhetett volna másképp és jobban is teljesíthettünk volna. Rajtunk múlik, hogy túllépjünk a nehézségeken. Hinnünk kell abban, amit csinálunk és szembe nézni a nehézségekkel. A csapat mindig koncentráltan dolgozott, de a valóság azt mutatja, hogy még keményebben kell dolgoznunk. Most kevesebb a mosoly és ráébredtünk arra, hogy ez egy kényes időszak. Jónak kell lennünk az egyszerű dolgok megvalósításában a pályán.”

“Támadásban és védekezésben is képesek vagyunk jobban teljesíteni, különösen védekezésben, mert túl sok gólt kaptunk és túl sok hibát követünk el. A Lecce elleni mérkőzésig meccsenként átlagosan két gólt szereztünk, aztán lelassultunk és szenvedtünk az ellenfél első támadásainak levédekezése szempontjából. A legutóbbi három mérkőzés negatív volt, ezért elsősorban én vagyok a felelős, mert valószínűleg nem tudtam átadni azt a csapatnak, amit szerettem volna. Az elmúlt napokban igyekeztem egyértelműbb és közvetlenebb lenni a játékosokkal.”

“Megvannak a szükséges erőforrásaink a csapaton belül, hogy leküzdjük ezt a nehéz időszakot. Jók vagyunk így. A sérültek felépülőben vannak. Sajnos Tomori kiesett és nem bevethető, de sok mérkőzésünk van és más lehetőségeink is vannak.”

“Theo Hernández a csapattal edzett és nem volt probléma, így bevethető a mérkőzésen. Calabria kapott egy rúgást a Lazio ellen, de már jól van. Vasquez keményen dolgozik, azonban úgy látom, hogy még nem áll készen a játékra. De Ketelaere fizikálisan jobb állapotban van, mint ezelőtt és továbbra is trequartistaként játszik. Bakayoko jól edz és a rendelkezésemre áll. Krunic egy intelligens játékos, ugyanakkor még nem nyerte vissza a tökéletes erőnlétét.”