Pioli reagált a csúfos vereséget követően

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője a Lazio elleni 4-0 arányú vereséget követően nyilatkozott és véleménye szerint a kemény munka az egyetlen módja annak, hogy kilábaljanak a jelenlegi hullámvölgyből. Az olasz edző úgy véli, hogy ezen a ponton a szavak helyett cselekedetre van szükség a teljesítmény javulása érdekében.

“Nagyon sok dolog van, ami nem működött taktikailag, mentálisan… Azért vagyok most itt nyilatkozni, mert muszáj, ellenkező esetben csendben maradnék és inkább arra koncentrálnék, hogy jobban teljesítsünk. Ez egy nehéz periódus. Az elmúlt két és fél hétben nem tudtunk megfelelő teljesítményt nyújtani és jó eredményeket produkálni. Világos, hogy jobban kell teljesítenünk.” – mondta Pioli.

“Vissza kell térnünk Milanellóba, keményen dolgozni és olyan eredményeket produkálni, amit megszoktunk az előző idényben. Nem könnyű. A dolgok nem alakulnak jól számunkra. Veszélyes gólhelyzeteket alakítottunk ki, ezúttal nem a labdabirtoklással volt probléma. Amikor az ellenfélnél volt a labda, nem fedeztük a területeket és javítanunk kell a kommunikáción. Csak egyetlen megoldás van a fejlődésre: a munka.”

“Ezek a szituációk számos mérkőzésen megismétlődnek és ezeken dolgoznunk kell. Sajnos ezek a hibák taktikai és mentális szempontból is nehezebbé teszik a mérkőzéseket, mert a negatív eredmények negativitást sugároznak. Ismét a legjobb tudásunk szerint kell játszanunk. Ez az első számú cél és a lehető leghamarabb meg kell tennünk. Vissza kell térnünk a helyes útra. Kevesebb beszédre és több munkára törekszem.”

“Zaniolo? Nem tudom. Csak a mérkőzésről szeretnék beszélni, meglátjuk, hogy mi történik a következő napokban. Ibrahimovic? Nem akarunk kifogásokat keresni, most túl egyszerű lenne kifogást találni.”

“Védekezésben hibákat követtünk el. A mérkőzés elején a korai hátrányba kerülés megnehezíti a dolgunkat taktikailag is, de különösen mentális szempontból. Alaposan ki kell elemeznünk ezeket a szituációkat a pályán, mert jelenleg nem teszünk eleget annak érdekében, hogy megpróbáljuk elkerülni az ilyen hibákat. A rossz forma és a negatív eredmények hatására nem tudunk higgadtak maradni a pályán. Hinnünk kell magunkban.”