Pioli reakciója az 1-1-es döntetlent követően

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője szerint nincs meg a pontosság, a mentális higgadtság és a határozottság ahhoz, hogy a csapat góllal fejezze be a támadásokat. Az olasz szakember beszélt a hibákról, az első és a második félidő közötti különbségről és a kapott gólról is.

„Ez egy csalódást keltő eredmény, nem ilyet akartunk elérni. Olyan helyzeteket dobtunk el magunktól, amelyekben sokkal koncentráltabbnak és határozottabbnak kellett volna lennünk. Nagyon jó első félidőt játszottunk, de támadásban elrontottuk a befejezéseket. A második félidőben túlságosan feszültek és frusztráltak voltunk, nem játszottunk csapatként és ez még jobban megnehezítette a dolgunkat.” – mondta Pioli.

„Úgy vélem, hogy az első félidőben a csapat tartotta magát a stratégiánkhoz és nagyon jól játszott. Nyilvánvaló, hogy az ilyen típusú mérkőzéseken még nehezebbé válnak a dolgok, ha nem sikerül megtörni a holtpontot. Kialakítottuk a helyzeteinket a vezetés megszerzéséhez, de ezeket nem váltottuk gólra. A legfőbb probléma az volt, hogy a második félidőben elveszítettük az egyensúlyunkat és nem voltunk elég pontosak. Az egyéni megoldásokra kezdtünk hagyatkozni ahelyett, hogy csapatként játszottunk volna és mindenki egyedül próbált megoldást találni, ami nem vált az előnyünkre. Közvetlenebb volt a játékunk az első félidőben, ott volt például Saelemaekers érvénytelenített gólja. Akkor a Cremonese nem védekezett annyira mélyen. Jól tartottuk a labdát, irányítottuk a meccset, jók voltunk az 1 az 1 elleni párharcokban és sok gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki. Egy olyan csapatnak, mint a miénk, nem lenne szabad elveszítenie a tisztánlátását. Közvetlenebb módon kellett volna játszanunk, különösen a két szélsőnek és a két támadó-középpályásnak. Amikor közel kerültünk az ellenfél kapujához, pontatlanok voltunk, de nem volt gond a helyezkedéssel.”

„Egyértelmű, hogy valami hiányzik a befejezésekben. Rengetegszer eljutunk az ellenfél tizenhatosáig és sokszor a tizenhatoson belülre is, de aztán a kapu előtt nincs meg a pontosság, a mentális higgadtság vagy a határozottság, hogy góllal zárjuk az akciót. Ezáltal nem tudjuk megszerezni a vezetést, amikor lehetőségünk lenne rá. Aztán a mérkőzés még komplikáltabbá vált és szenvedtünk.”

„Már csak néhány mérkőzés maradt, így ha nem váltunk magasabb sebességi fokozatba, akkor nehezen fogunk a legjobb négyben végezni a bajnokságban. Három napon belül pályára lépünk és ezt a csalódottságot jobb teljesítményre kell használnunk.”

„Giroud és Leao pihentetése? Rómában mindketten végigjátszották a meccset, de velük sem sikerült megszerezni a vezető gólt. Itt nem Giroud-ról vagy Leaóról van szó, hanem arról, hogy élesebbnek, pontosabbnak és határozottabbnak kell lennünk, hogy átlendüljünk a holtponton és gólt szerezzünk. Nem sikerül olyan mérkőzéseket megnyerni, amelyeket mindenképpen meg kellene és olyan pontokat hullajtunk el, amelyek nagyon sokba fognak kerülni.”

„Úgy kaptunk gólt, hogy két nagyon gyors középhátvédünk is ott volt. Minden szituációban nagyobb figyelemre van szükség. A legkisebb figyelmetlenség is nagy problémához vezethet.”

„Rotáció? Őszintén szólva energikus csapatot láttam. Nyilvánvalóan a szezon nagyon hosszú minden csapat számára, amely továbbjutott a Bajnokok Ligájában. Rajtam múlik, hogy jól gazdálkodjak a játékosaim erejével.”