Pioli: „Sok minden forog kockán a Lecce ellen”

Stefano Pioli, a Milan trénere megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

A BAJNOKSÁGRÓL
„Megvan az esélyünk arra, hogy jól fejezzük be ezt a szezont, hiszen a csapat jól teljesít és egységes. Még maradt nyolc mérkőzés, ebből ötöt a San Siróban játszunk. Megvan bennünk a kvalitás ahhoz, hogy megfelelő módon zárjuk az idényt.”

A MOTIVÁCIÓRÓL
„Könnyű visszaszerezni a motivációt, mert a Bajnokok Ligáját most magunk mögött hagyjuk és folytatódik a bajnokság. A tabellán nem abban a pozícióban vagyunk, ahol végezni szeretnénk, de még csak részben lehet ítélkezni. Amit eddig tettünk, az most nem számít. Most a legfontosabb ez a mérkőzés lesz. A Napoli elleni meccs után beszéltem minden játékossal és nagy volt az izgatottság, hiszen egy nagyon erős ellenfél ellen jutottunk tovább. Ez energiával és lelkesedéssel töltött el minket, amit át kell mentenünk a Lecce ellen, amely az első mérkőzésen megnehezítette a dolgunkat.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
„Zlatan ott lesz a keretben, még nagyon korlátozott ideig tud játszani, de jól van és velünk tart. Giroud nem lesz bevethető, mert Achilles-ín problémája van, ami az előző mérkőzéseken kicsit hátráltatta. Pobega megsérült az edzésen.”

A LEHETSÉGES FORMÁCIÓRÓL
„Nagyon alaposan megfigyeltem a játékosokat az elmúlt napokban. Úgy tűnik, hogy mindenki jól van és számos választási lehetőségem van. A legjobb csapatot fogom pályára küldeni és próbálok néhány alternatívát is használni a mérkőzés előrehaladtával.”

A LECCÉRŐL
„Nagyon fontos, hogy jól kezdjük a mérkőzést. Önteltség lenne azt gondolni, hogy azonnal lezárhatjuk a mérkőzést. Ez egy olyan összecsapás lesz, amelyen energiára, lelkesedésre és önbizalomra lesz szükség. A Lecce idegenben veszélyes, mert mindenkinél nagyobb sebességgel kezdik a meccseket. Jónak kell lennünk a labdatartásban és jól kell teljesítenünk a megelőző szituációkban.”

A MECCSNAPTÁRRÓL
„Az lesz a feladatom, hogy jól menedzseljem a játékosok erejét és igyekszem fenntartani a megfelelő intenzitást minden mérkőzésen. Mindent megteszünk, hogy a legjobb formációban lépjünk pályára és minél több pontot szerezzünk. A sorsunk most nem a mi kezünkben van és szavakkal nem lehet pontokat szerezni.”

CALABRIA TELJESÍTMÉNYÉRŐL
„Mindenkinek voltak nehéz pillanatai, mint például a januári időszak és fontos, hogy tudjuk, hogyan lépjünk túl ezeken a periódusokon. Általában kemény munkával sikerül. Nagyra becsülöm Davidét, mert abban az időszakban kevesebbet játszott és igazi csapatkapitányként viselkedett. Nagyszerű játékintelligenciával rendelkezik a pályán.”

A MILAN TITKÁRÓL
„Az elmúlt három évben mindenki egységes volt a csapat körül. Nagy volt a vágy és a lelkesedés a játékosok, a stáb, a vezetőség és a szurkolók körében is. A titok a játékosok összetartásában és kvalitásában rejlik.”