Pippo ma 42 éves!

Ma ünnepli 42. születésnapját az AC Milan legendás “lesen született” gólvágója, Filippo Inzaghi.

Pippo már az AC Milan előtt is szép sikereket ért el, de természetesen számunkra a piros-feketéknél töltött évek a legszebbek. A Milan szurkolói sok-sok szép pillanatot köszönhetnek David Trézéguet-nek, akinek érkezésével Pippo egyre többször szorult a kispadra, és az AC Milan vezetősége remek szimattal megérezte, hogy megszerezheti a gólvágót.

A rossonerók nem spóroltak, hatalmas összeget fizettek érte. Nem is indult rosszul a milánói karrierje, ám 2001 decemberében térdsérülést szenvedett, és így több hónapot ki kellett hagynia. Időközben az őt szerződtető Fatih Terim távozott az egyesülettől, és utódja az a Carlo Ancelotti lett, aki a Juvénál a kispadra ültette – azonban a szakvezető ezúttal már alapemberként számított rá, s Andrij Sevcsenkóval félelmetes csatárduót alkotott.

A Milannál töltött évek alatt számtalan szebbnél-szebb emléket lehetne felsorolni, mi most kettőt emelünk ki belőle:

A 2005-ös isztambuli dráma után két évvel a milánóiak újra a Liverpool gárdájával találták szemben magukat a Bajnokok Ligája fináléjában, ahol Pippo duplájával a Milan diadalmaskodott. Az első találat tipikus Inzaghi-gól volt: Pirlo szabadrúgása után a labda a válláról pattant a kapuba. Ahogyan általában lenni szokott, jókor volt jó helyen…

Profi pályafutásának másik mérföldköve 2009-ben jött el, amikor a Serie A 28. fordulójában a Milan többek között Filippo Inzaghi két góljával simán verte a Sienát, a veterán csatár pedig a 300. gólját szerezte.

Isten éltesse sokáig

Forrás: www.acmilan.hu – RSS