Tavasszal imádom a piacok nyüzsgését, hatalmas választékát. nem győzök betelni a sok új, friss zöldséggel, gyümölccsel. Sokszor nem is kell nagy hókuszpókuszt csinálni, a legegyszerűbb ételeknek is nagyon finom íze van attól, hogy idei alapanyagokból készültek. Ilyen ez az újkrumpli is.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
- 1 csomag újhagyma
- 2 evőkanál vaj
A piacon megvannak a kedvenc árusaim. Mindig ugyanott szoktam venni az újburgonyát is, mert tudom, hogy ott friss, és apró szemű. Mivel új, ezért én csak alaposan meg szoktam mosni. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a burgonyát, pirítunk rajta. Amikor már a majdnem olyan színű, mint amit szeretnénk, akkor adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát. Addig pirítjuk, míg a hagyma kicsit össze nem esik, de még megtartja frissességét. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
Tipp! Én szalonnával is szoktam készíteni. Ekkor először félig megpirítom a csíkokra vágott bacon szalonnát, majd úgy teszem bele a burgonyát, végül a hagymát.
Jó tudni! Az új burgonyának nagyon vékony a héja, ezért nem érdemes bajlódni a hámozással kapargatással. Ha mégis szükség van rá, akkor fogjunk egy új mosogató szivacsot, és a dörzsis részével jól dörzsöljük le.
Még több tavaszi recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Burgonya |
Vaj |
|
Energia |
69 kcal |
746 kcal |
Fehérje |
1,6 g |
0,4 g |
Zsír |
0,1 g |
80 g |
Szénhidrát |
15,7 g |
0,5 g |