Pit Bull Team: kézzel ütni, lábbal rúgni, és megnyerni a meccseket

IMG_6350_240.JPGSándor György, a Pit Bull Team mesteredzője két különböző súlycsoportú tanítványával, Veres Ádámmal és Bertók Csabával érkezett a bécsi EBF Muay Thai Európa bajnoki gálára.

Mint ahogy azt Sándor Györgytől megszokhattuk: fő az optimizmus! Tanítványaival szembeni alapvető elvárása a „kézzel ütni, lábbal rúgni, és megnyerni a meccseket".

„Én úgy vagyok vele, hogy a srácok hozzák a maximumot és csinálják a dolgukat. Muszáj állandó edzésben lenni. Több szakmai edzés van, mivel fontos, hogy a srácok fizikálisan erősek legyenek. Felpörgetem őket, az ő dolguk, hogy jók legyenek és pontosan üssenek. Olyanok vagyunk, mint a pitbullok. Elöl harap, hátul rúg. Erre vagyunk tenyésztve. Hogy harcoljunk."

IMG_6735_240.JPGSándor György mindkét versenyzője becsülettel megállta helyét a bécsi gálán. Bár Veres Ádám orrsérülés miatt kénytelen volt feladni a versenyt, úgy gondoljuk, hogy a srácok egy igazán színvonalas és kiegyensúlyozott mérkőzést produkáltak.

Bertók Csaba győzelmét hatalmas tapssal fogadta a lelkes magyar szurkolótábor, és bár általában az edzői dicséret spártai szokott lenni, a ring mellett készített fotók híven tükrözik Gyuri gondolatait: „Jó voltál, hétfőn edzés …".

Sándor György nevéhez nagyon sok válogatott versenyző neve fűződik úgy kempóban és kickboxban, mint thai boxban is. Támogatás nélkül, önerőből, nagyon sok szorgalommal érték el, hogy a Pit Bull csapata mára ismert név legyen a küzdősportok világában.

IMG_6757_240.JPGElért eredményeik magukért beszélnek, támogatókban, mint sok más klub ők sem bővelkednek, egy viszont biztos: a szponzorok nem tennék rossz helyre a pénzüket.

Szerkesztőségünk nevében gratulálunk a bécsi gálán való részvételükhöz, a közeljövőben március 31-én találkozhatunk velük „aTerem" harcművészeti központban megrendezendő sparring sportrendezvényen, majd április 7-én a Küzdelmek éjszakáján, Tökölön.

XLsport – Szabó Gabriella – Ezüstszegi József