PL: az Atalanta középpályását szemelte ki a Newcastle United! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United együttese szeretné leigazolni az Atalanta középpályását, Édersont.

(Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)

Az olasz és az angol sajtó legfrissebb értesülései szerint a Newcastle United gárdája a téli átigazolási időszakban mindenképp szeretne igazolni egy középpályást. Ennek az egyik legfőbb oka Sandro Tonali 10 hónapos eltiltása, valamint a csapatot sújtó sérüléshullám, ami miatt Eddie Howe kerete rendkívül szűkké vált ezen a poszton. A beszámolók alapján a “Szarkák” legfrissebb kiszemeltje erre a posztra nem más, mint az Atalantát erősítő Éderson. A brazil játékost tavaly nyáron szerezte meg a bergamói együttes, Éderson pedig azóta egyre meghatározóbb szereplőjévé vált Gian Piero Gasperini csapatának. A 24 éves futballista a most futó szezont ráadásul kiváló formában kezdte, 16 mérkőzést követően már 5 gól és 1 gólpassz áll a neve mellett. A hírek szerint az Atalanta nem feltétlenül válni meg egyik legjobbjától a szezon közepén, csak abban az esetben lennének hajlandóak túladni rajta, ha legalább 40 millió eurót kapnak a brazil játékosért.

Éderson az Atalanta színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 53 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 6 gólig és 2 gólpasszig jutott. Szerződése 2026 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 20 millió euróra teszi a transfermarkt.

fociclub

A PL: az Atalanta középpályását szemelte ki a Newcastle United! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.