PL: az idény végén távozik az Arsenal rutinos középpályása! – Hivatalos

Az idény végén távozni fog az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttesétől a rutinos egyiptomi középpályás, Mohamed Elneny.

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

A 31 éves futballista ezt saját közösségi felületén jelentette be a tegnap esti órákban. Elneny még 2016 januárjában került az Arsenal csapatához, akik 12,5 millió eurót fizettek érte a Basel együttesének. Az itt eltöltött nyolc és fél éve alatt a középpályás sosem tudott magának meghatározó szerepet kiharcolni a kezdőcsapatban, de rendre fontos kiegészítő elemnek számított a keretben. Ennek okán az előző szezon közepén még szerződést hosszabbított a csapattal, ez a megállapodás viszont  a most futó idény végén le fog járni, ezt pedig újabb hosszabbítás már nem fogja követni. Összességében nem meglepő, hogy Elneny szeretné egy új csapatnál kipróbálni magát, hiszen ebben a szezonban már csak elvétve kapott lehetőséget, 6 meccs alatt összesen 95 percet tölthetett a pályán.

Mohamed Elneny az Arsenal színeiben minden sorozatot figyelembe véve 161 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 6 gólig és 10 gólpasszig jutott. Pályafutása során összesen 3 trófeát nyert a londoni együttessel, amellyel 2017-ben megnyerte az FA-kupát, míg a Community Shieldet a 2017/18, 2020/21-es kiírásban emelhette a magasba.

fociclub

A PL: az idény végén távozik az Arsenal rutinos középpályása! – Hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.