PL: bejelentette új vezetőedzőjét a Liverpool! – HIVATALOS

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool hivatalos közleményében tudatta, hogy Arne Slot veszi át Jürgen Klopp helyét a csapat élén a 2024/2025-ös szezontól…

A korábbi híreknek megfelelően tehát Arne Slot lesz a Liverpool új vezetőedzője a következő idénytől, a holland szakember három szezont követően távozott a Feyenoord éléről, ahol komoly sikereket ért el. Az angol klub közleményében nem hozta nyilvánosságra a szerződés hosszát, Fabrizio Romano és Nicoló Schira beszámolói alapján 2027 nyaráig szól a megállapodás. Az viszont biztos, hogy ő lesz a Liverpool történetének első holland vezetőedzője. 

Arne Slot a Zwolle utánpótlásában kezdte el edzői karrierjét, majd később volt segítő a Cambuurnál és az AZ Alkmaarnál is. John van den Brom távozását követően ő lett az AZ-t új vezetőedzője, 2019 júliusától egészen 2020 decemberéig vezette az együttest. A covid miatt a 2019/2020-as idényt nem fejezték be, a klub akkor a 2. helyen állt, az Ajax csak jobb gólkülönbsége miatt volt az élen. A Feyenoord 2021 nyarán nevezte ki a csapat élére. A 2021/2022-es kiírás folyamán az Ekl-döntőjébe vezette tanítványait, a 2022/2023-as idényben bajnoki címet szerzett a rotterdami alakulattal, a 2023/2024-es szezonban pedig a Holland Kupát hódította el játékosaival. 

fociclub

A PL: bejelentette új vezetőedzőjét a Liverpool! – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.