PL-csapat érdeklődik a magyar válogatott kapusa iránt – sajtóhír

A nemzetközi sajtóban ismét a magyar válogatott kapus esetleges távozásával kapcsolatos hírek jelentek meg…

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

Fabrizio Romano forrásai szerint a kapust kereső Nottingham Forest érdeklődik az RB Leipzig magyar hálóőre, Gulácsi Péter megszerzése iránt, azonban német klubja nem kíván megválni tőle a szezon közben.

A rutinos magyar kapus 2022 őszén a Celtic elleni BL-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, majd 2023 január elején egy bakteriális fertőzés miatt újra meg kellett operálni őt, így közel egy évet kihagyott, mire visszatérhetett, addig azonban a helyettese, Janis Blaswich meggyőző teljesítményt nyújtott, aki mögött Gulácsi a visszatérése ellenére csak második számú kapus. A német sajtó bár korábban megszellőztette, hogy Marco Rose vezetőedző a jövőben is csak csereként számít Gulácsira, és több csapatnál is szóba került a leigazolása, a tréner legutóbbi kijelentése szerint a magyar kapus is meg fogja kapni a lehetőséget a folytatásban.

A 33 éves hálóőr 2015 óta már csaknem 300 mérkőzésen védte a lipcsei csapat kapuját, már akkor a másodosztályban is a csapat alkalmazásában állt. Emellett évek óta a magyar válogatott első számú kapusa, a nemzeti csapatban eddig 51 meccsen védett.

Gulácsit 2025 nyaráig köti szerződés a lipcsei klubhoz, így továbbra is biztosított a jövője a csapatnál.

fociclub

A PL-csapat érdeklődik a magyar válogatott kapusa iránt – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.