PL: nyáron távozhat a Liverpool válogatott kapusa! – sajtóhír

Brit lapértesülés szerint nyáron távozhat az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool ír válogatott kapusa, Caoimhín Kelleher…

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

A Daily Mail információi alapján a Celtic és a Nottingham Forest is érdeklődik Caoimhín Kelleher játékjoga iránt. A Liverpool kész lenne elengedni az ír válogatott kapust, aki Alisson több hónapos kiesése miatt ebben az idény jó néhány mérkőzésen védhetette az angol sztárcsapat kapuját. A brazil hálóőr felépülését követően Kelleher azonban újra a kispadra szorult, a szerződése 2026 nyaráig köti a Liverpoolhoz, a transfermarkt pedig 18 millió euróra becsüli a piaci értékét.

Caoimhín Kelleher 2017 nyarán került a Liverpool akadémiájára, 2019 nyara óta pedig a klub felnőtt keretének a tagja. A 2019/2020-as szezonban a Ligakupában és az FA-kupában már lehetőséget kapott Jürgen Klopptól, a 2020/2021-es kiírás során pedig már a Premier League-ben is debütált. Kelleher ebben az idényben ez idáig 26 tétmérkőzésen védte a Liverpool kapuját, ezeken 32 találatot kapott, 5 találkozón pedig érintetetlen maradt a hálója. Társaival nyert többek között bajnokságot, Bajnokok Ligáját, FA-kupát és két Ligakupát. Az ír válogatottban 2021 júniusában mutatkozott be, eddig 12 mérkőzésen kapott lehetőséget. 

fociclub

A PL: nyáron távozhat a Liverpool válogatott kapusa! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.