Plizzari 17 év után elbúcsúzott a Milantól

Több mint másfél évtized után elváltak Alessandro Plizzari és a Milan útjai, miután az olasz kapus csatlakozott a Pescara együtteséhez.

A Rossoneri saját nevelésű kapusa pár nappal ezelőtt hivatalosan is az olasz harmadosztályban szereplő Pescarához szerződött. Plizzari mindössze 5 éves volt, amikor csatlakozott a piros-feketék utánpótlásához és végigjárta a korosztályos csapatokat, azonban a felnőtt csapatban tétmeccsen egyetlen alkalommal sem kapott lehetőséget.

Plizzari a közösségi oldalán egy bejegyzésben búcsúzott el a nevelőegyesületétől azok után, hogy összesen 17 évet töltött a klub kötelékében.

“Mindig büszkeség és hatalmas lehetőség volt számomra, hogy Milan-mezben nőhettem fel. Öt évesen csatlakoztam a Rossoneri családhoz. A Milan volt az első, amely hitt bennem és mindig támogatott, bátorított engem. Ennek köszönhetően mindig abban a hitben éltem, hogy elérhetem a csúcsot és képes vagyok minden akadályt legyőzni.

17 év után a mai naptól elváltak az útjaink. Mindig magammal viszem az érzéseket, a tanult dolgokat, a barátokat és az átélt élményeket. Köszönet a klubnak, a csapattársaknak és minden szurkolónak. Ki tudja, talán a jövőben az utunk újra keresztezi egymást…

Köszönöm szépen. Nagy szeretettel és tisztelettel,
Ale”