Plzeňben a bronzért

Az U18-as labdarúgó-válogatott a harmadik mérkőzésén megszerezte az első győzelmét a Václav Ježek-emléktornán, Plzeňben. A szlovákok elleni 2-0-s siker második helyet ért a csoportban, így következhet a bronzmérkőzés.

MLSZ A Plzeňben zajló Václav Ježek-emléktorna első két játéknapján a mieink olyan meccseken szenvedtek vereséget, amelyekben bőven benne volt egy jobb eredmény is, a harmadik játéknapon azonban végre kijött a lépés, és már az eredmény is passzolt a pályán mutatott teljesítményhez. A Németh Antal vezette együttes a szlovákok ellen lépett pályára, és bár az első negyedórában az ellenfél játszott aktívabban, szép lassan átvettük az irányítást, helyzeteket dolgoztunk ki, a szlovákok kapusának kétszer is bravúrt kellett bemutatnia, hogy megóvja csapatát a góltól.

U18 Jezek

Szombaton jöhet a bronzcsata  •  Forrás: MLSZ

A második félidőben már egyértelmű volt a mieink fölénye, és az 55. percben megszereztük a vezetést is: Palincsár Martin szép kombináció végén, a 16-oson kívülről bombagólt lőtt a jobb felső sarokba (1-0). Az egygólos győzelemmel a negyedik helyen végeztünk volna a csoportban, a kétgólos siker viszont második helyet ért, ezért fontos volt, hogy előnyben is támadjon a csapat. Bő tíz perccel a vezetés megszerzése után, labdaszerzést követően Németh Gergő fordult kapura, majd 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-0). A hajrában hiába próbáltak újítani a szlovákok, a mieink magabiztosan őrizték meg előnyüket, és 2-0-ra megnyerték a találkozót. A magyar válogatott a sikerével a csoport második helyén végzett, és szombaton délelőtt a másik kvartett másodikjával, a japán válogatottal meccsel a torna bronzérméért.

„Nagyon küzdős, hajtós meccset játszottunk, mindkét csapat próbálta ráerőltetni akaratát a másikra. Eleinte ez a szlovákoknak sikerült, ők veszélyeztettek többet, de hamar kiegyenlítetté vált a meccs, majd mi vettük át az irányítást. A második félidőben megérdemelten szereztünk két gólt, és végül elértük célunkat, a harmadik helyért játszhatunk szombaton. Boldogok vagyunk, hogy sikerült bizonyítanunk: több van a csapatban, mint amit az első két mérkőzés eredménye mutatott. A célunk most az, hogy Japán ellen is hasonló játékkal és eredményességgel futballozzunk” – mondta Németh Antal a találkozó után.

Magyarország–Szlovákia 2-0 (0-0)
Magyarország: Bese Balázs – Adorján Gergő, Virág Ákos (Schafer András, 70.), Berdó Máté, Gajda Márkó – Lustyik Levente, Németh Gergő – Bévárdi Zsombor (Nyéki Márk, 60.), Palincsár Martin (Rabatin Richárd, 82.), Bolla Bendegúz (Gergye Dániel, 82.) – Szabó Levente
Gólszerzők: Palincsár Martin, Németh Gergő

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS