Poirée nyert, de a szezon végén visszavonul

Raphael_Poiree.jpgA francia Raphael Poirée nyerte a 20 km egyéni indításos versenyt az Antholz-Anterselvai biatlon-világbajnokságon. A norvég Ole Einar Björndalen csúnyán ellőtte magát és csak a mezőny közepén végzett.

Lövőhiba nélkül szerezte meg az aranyérmet Raphael Poirée az olaszországi Antholz-Anterselvában rendezett biatlon-világbajnokságon a férfiak egyéni indításos, 20 km-es számában. Az immáron hétszeres világbajnok francia ugyan több mint másfél perccel síelt lassabban a leggyorsabb Michael Greisnél, a német azonban a második és a negyedik sorozatban is rontott egyet-egyet, így meg kellett elégednie a második hellyel. A harmadik helyet a szintén kiválóan síelő cseh Michál Slesingr szerezte meg, szintén két elrontott lövéssel. Neki ez már a második érme: szombaton a tíz kilométeres sprintversenyben lett második.

A legjobb norvég Frode Andresen lett, aki csak egyetlen lövőhibát vétett, ám magas rajtszámmal, rosszabb havon síelve másodpercekkel lemaradt a dobogóról. Poirée egyébiránt a verseny után bejelentette: ez az utolsó szezonja, az évad végén visszavonul.

A 12,5 km-es üldözőversenyt és a 10 km-es sprintet is megnyerő nyolcszoros világbajnok, ötszörös olimpiai bajnok favorit, a norvég Ole Einar Björndalen általában nem lő tökéletesen, de most magához képest is csúnyán betlizett: háromszor is hibázott már az első lövészetben, majd a harmadikban még kétszer, a negyedikben egyszer rontott. Így hiába futott különben jól, esélye sem volt dobogóközelbe kerülni, és végül Poirée-tól majdnem öt perccel lemaradva csak a 32. helyen végzett.

A 114 induló közül 111-en értek célba. Ami a magyarok eredményeit illeti, Tagscherer Imre a 107., Tagscherer Zoltán a 108., Cseke Csaba a 110., Gombos Károly a 111. helyen zárta a versenyt.