Pólóparádé: Itt a Magyar Kupa négyes döntője!

mk-donto20

Immár véghajrájához érkezik a férfi Magyar Kupa. Hétvégén már a négyes döntőt rendezik Egerben. Vajon a Szolnok tud-e duplázni vagy letaszítják a trónról.

mk-donto20

A tavalyi Magyar Kupa győztese a Szolnok! (Fotó: vizipolo.hu)

Először rendezik meg a hevesi városban a Magyar Kupa döntőjét, ahol nagyon készülnek már a hétvégi eseményre. Minimális cél a döntőbe jutás, ahol bármi megtörténhet, még akkor is, ha ott várhatóan az a Szolnok lesz az ellenfelünk, akiket a világ legjobb csapatának tartanak. – vágott egyből a közepébe Bárány Attila az Eger elnöke az egriprogramok.hu-nak. A csapat ellenfele az egykor szebb napokat is látott OSC lesz. A tavalyi döntős idén megfogyatkozva érkezik Egerbe, hiszen több játékosát sérülés miatt nékülöznie kell Vincze Balázs vezetőedzőnek. Becsey Péter az OSC sportigazgatója kiélezett küzdelemre számít. Mint mondta, idén is a kupagyőzelem a célja a csapatnak, valamint a tavalyi év után a minimális elvárás a döntőbe jutás (2014-ben a Szolnok nyert az OSC ellen 10-7-re – a szerk.) Erre az esély 50-50 %. A csapat helyzete hasonló ZF-Egerhez, hiszen center posztról sérülés miatt kiesett Német Toni és Bundschuch Erik is. -taglalta az egriprogramok.hu-nak.

A másik elődöntőben a Szeged és a Szolnok csap össze. A két csapat a hét közben már találkozott, a bajnokság 9. fordulójában futottak össze. A mérkőzésen kilenc góllal győzött Cseh Sándor együttese, de ez nem jelenti azt, hogy holnap is nyerni fog a Szolnok, hiszen mint mindkét vezetőedző elmondta a meccs után, 0-0-ról indul a következő találkozó.  „Nyilván az egy új mérkőzés, megpróbáljuk azokat a hibákat, amiket ma elkövettünk, kijavítani vagy legalábbis minimálisra csökkenteni és igyekszünk egy jó mérkőzést játszani.” – mondta Varga Péter. Hasonlóan látja a másik tréner is az esélyeket: Gondolom az OSC, az Eger, a Szolnok, mindenki úgy utazik oda, hogy meg szeretné nyerni a Magyar Kupát és nem szabad lebecsülni a Szegedet sem, mert az egy teljesen más mérkőzés lesz. Nyilván ez nagyon nagy lehetőség az Egernek, hogy hazai pályán játszhat. Többet nem tudok mondani, mi is úgy fogunk odautazni, hogy szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát, attól függetlenül, hogy Egerben van.” -fejezte Cseh Sándor az M4 Sport-nak.

A hétvége programja:

BENU Férfi Magyar Kupa négyes döntő: (Helyszín: Eger, Bitskey uszoda)

2015. december 12., szombat:

12.00 Szolnoki Dózsa-Közgép–Szeged-Diapolo
13.30 A-Híd-OSC-Újbuda–ZF-Eger

2015. december 13., vasárnap
16.30, Döntő

Jegyárak:

Bérlet: 2500 forint

Két napos diák, nyugdíjas: 2000 forint

Egy napos: 1500-, és 1000 forint

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS