Pontosan egy éve van kínai kézben a Milan

Silvio Berlusconi napra pontosan egy évvel ezelőtt adta el a Milant.

2017. április 13-án egy hosszú korszak zárult le a Milan történelmében és egy új fejezet kezdődött. Berlusconi több mint 31 év után eladta a világ egyik legsikeresebb klubját a Li Yonghong által vezetett kínai érdekeltségű Rossoneri Sport Investmentnek, amely összesen 740 millió eurót fizetett a Fininvestnek a klub részvényeinek 99,9%-áért.

“Köszönöm Berlusconi úrnak és a Fininvestnek a bizalmat és a Milan szurkolóknak a türelmet. A Milan egy világhírű futballklub, a legdicsőségesebb történelemmel. Ígérjük, hogy lépésről lépésre a világ labdarúgásának csúcsára emeljük ezt a legendás csapatot.” – ezek voltak Li Yonghong elnök szavai a Milan megvásárlását követően.

Silvio Berlusconi mellett Barbara Berlusconi és Adriano Galliani is távozott a vezetőségből, az új vezérigazgató Marco Fassone lett, míg sportigazgatónak Massimiliano Mirabellit nevezték ki.

Egészen emlékezetesre sikeredett Li Yonghong első mérkőzése a klub élén, ugyanis a csapat a tulajdonosváltás után két nappal a városi rivális Interrel játszott. A kék-feketék már az első félidőben kétgólos előnyhöz jutottak, azonban a mérkőzés hajrájában jött a dráma: a 83. percben Alessio Romagnoli szépített, majd a 97. percben egy szöglet után Cristian Zapata akrobatikus mozdulattal juttatta a labdát a gólvonalon túlra, ezzel pedig 2-2-es eredménnyel zárult a milánói derbi.

Az új vezetőség az ígéreteknek megfelelően nagyon aktív volt a nyári átigazolási időszakban. Összesen 11 új játékost szerződtetett a klub mintegy 194 millió euróért. Érkezett Leonardo Bonucci, André Silva, Andrea Conti, Hakan Calhanoglu, Mateo Musacchio, Ricardo Rodriguez, Lucas Biglia, Franck Kessié, Nikola Kalinic, Antonio Donnarumma és Fabio Borini, emellett sikerült szerződést hosszabbítani Gianluigi Donnarummával és Susóval.

A tulajdonosváltás az európai futball történetének egyik leghosszabb éráját zárta le, a Berlusconi-korszak sikereit aligha felejtik a szurkolók. A klub az olasz tulajdonos 31 éve alatt 29 trófeát nyert, köztük 8 bajnoki címet (Serie A) és 5 BEK/Bajnokok Ligája-serleget.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS