Leves terén elég nehéz mindig megújulni. A krémlevesek elég nagy mozgásteret adnak, de emellett is érdemes új ízekkel, leves típusokkal próbálkozni. Ez a mostani inkább a húslevesekhez fog hasonlítani.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 szál póréhagyma
- 3 közepes sárgarépa
- 1 maréknyi csigatészta
- 1 teéskanál szárított lestyán levél
- só, bors
A csirkemellet kockákra vágjuk. Kevés forró olajon kicsit megforgatjuk, hogy kifehéredjen. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, sárgarépát. Megszórjuk a lestyánnal, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Lefedve megpároljuk. Amikor puha, felöntjük vízzel, felforraljuk, beletesszük a csigatésztát, ismét hagyjuk felforrni. Lefedjük, félrehúzzuk, és hagyjuk állni 15-20 percig, míg a tészta megpuhul. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórhatjuk.
Tipp! Csirkemell helyett használhatunk pulykamellet is. Bármilyen más zöldséget adhatunk hozzá.
Jó tudni! A tészta elhagyható, attól csak sűrűbb lesz. Így fogyókúrázók, diétázók is nyugodtan fogyaszthatják.
Még több remek leves Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Csirkemell |
Póréhagyma |
Sárgarépa |
Tészta |
|
Energia |
114 kcal |
61 kcal |
41 kcal |
355 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
1,5 g |
0,9 g |
12,5 g |
Zsír |
2,6 g |
0,3 g |
0,2 g |
1,4 g |
Szénhidrát |
0 g |
14,1 g |
9,5 g |
73 g |