Póréhagymás csirkeleves – Egészségséfünk receptje

Leves terén elég nehéz mindig megújulni. A krémlevesek elég nagy mozgásteret adnak, de emellett is érdemes új ízekkel, leves típusokkal próbálkozni. Ez a mostani inkább a húslevesekhez fog hasonlítani.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 maréknyi csigatészta
  • 1 teéskanál szárított lestyán levél
  • só, bors

A csirkemellet kockákra vágjuk. Kevés forró olajon kicsit megforgatjuk, hogy kifehéredjen. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, sárgarépát. Megszórjuk a lestyánnal, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Lefedve megpároljuk. Amikor puha, felöntjük vízzel, felforraljuk, beletesszük a csigatésztát, ismét hagyjuk felforrni. Lefedjük, félrehúzzuk, és hagyjuk állni 15-20 percig, míg a tészta megpuhul. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórhatjuk.

Póréhagymás csirkeleves - Egészségséfünk receptje

Tipp! Csirkemell helyett használhatunk pulykamellet is. Bármilyen más zöldséget adhatunk hozzá.

Jó tudni! A tészta elhagyható, attól csak sűrűbb lesz. Így fogyókúrázók, diétázók is nyugodtan fogyaszthatják.

Még több remek leves Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Csirkemell

Póréhagyma

Sárgarépa

Tészta

Energia

114 kcal

61 kcal

41 kcal

355 kcal

Fehérje

21,2 g

1,5 g

0,9 g

12,5 g

Zsír

2,6 g

0,3 g

0,2 g

1,4 g

Szénhidrát

0 g

14,1 g

9,5 g

73 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS