Póréhagymás spagetti – Egészségséfünk receptje

Az olasz tésztákat rengeteg változatban tudjuk elkészíteni, igazából csak a fantáziánkon és a hűtőnk tartalmán múlik mit dobunk össze. Nincsenek fix, megváltoztathatatlan receptek, így lehetőség van a kísérletezgetésre is.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 2 db póréhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • só, bors
  • 20 dkg tetszés szerint reszelt sajt

A tésztát a szokásos módon kifőzzük (Forrásban lévő sós vízbe tesszük, lefedjük, lehúzzuk a tűzről és állni hagyjuk kb. 15 percet. Ez az idő tésztától is függ). Közben a vajat megolvasztjuk, rádobjuk a karikákra vágott póréhagymát, megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk. Végül belekeverjük a kifőtt tésztát, tálaláskor megszórjuk a tetejét sajttal. Én a parmezánt szeretem.

Póréhagymás spagetti - Egészségséfünk receptje

Tipp! Vaj helyett használhatunk olíva olajat is. Ha tejszínesre szeretnénk, akkor öntsük fel 2 dl főzőtejszínnel, 2 dl tejjel. Nem baj, ha híg lesz, mert a tészta magába szívja a szaftot.

Jó tudni! Az eredeti, jó minőségű olasz (durum) tészták hamar megfőnek, és egészségesebbek a hagyományos, magyar tésztáknál.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Durum tészta száraz

Vaj

Póréhagyma

Parmezán

Energia

355 kcal

746 kcal

61 kcal

392 kcal

Fehérje

12,5 g

0,4 g

1,5 g

35,8 g

Zsír

1,4 g

80 g

0,3 g

25,8 g

Szénhidrát

73 g

0,5 g

14,1 g

3,2 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS