“Pozitív, intenzív és minőségi játékot akarok”

Elképzelés, intenzitás és gátlástalanság. Ezt a három dolgot várja el a csapattól Stefano Pioli, a Milan újdonsült vezetőedzője. Az olasz trénert szerdán egy sajtótájékoztatón mutatták be a Casa Milanban.

Marco Giampaolo kirúgása után nem kellett sokat várni az új edző bejelentésére. Pioli kedden este érkezett Milánóba és szerdán a klub főhadiszállásán aláírta a szerződését.

“Nagy lelkesedéssel, szenvedéllyel és meggyőződéssel érkeztem. Meg vagyok győződve arról, hogy nagyszerű munkát végezhetünk, mert jó csapatunk és jó játékosaink vannak. Tisztában vagyok azzal, hogy egy óriási klubtól kaptam hívást, amely a világ egyik legrangosabb egyesülete. Olyan játékstílust szeretnék alkalmazni, amelyet a csapat élvez. Pozitív, szórakoztató, intenzív és minőségi futballt akarok, amely a legjobbat hozza ki a játékosainkból. Sok fog múlni a hozzáállásunkon és a védelem teljesítményén, aztán az agresszív előrejátékunkon. Érettnek érzem magam. Profi edző vagyok, aki jól akar teljesíteni a Milannál.” – nyilatkozta Pioli az újságíróknak.

“Új elképzeléseim vannak, amelyek eltérnek Giampaolo ötleteitől. Nagyszerűen kell dolgoznom, hogy jól és gyorsan átadjam az elképzeléseimet a játékosoknak. A legnagyobb hangsúly az ötleteken, az intenzitáson és a kockázatvállalási hajlandóságon van. A játékosaim jellemvonásai jól illeszkednek az általam elképzelt játékhoz. Minden szemponton dolgoznom kell, a játékosok mentalitásától egészen a pályán való helyezkedésig. A következő napok létfontosságúak lesznek, hogy a lehető leghamarabb készen álljunk a Lecce elleni mérkőzésre. Nem foglalkozom a számokkal, egyedül az a fontos, hogy egy pontos identitás legyen. Most többet fogok foglalkozni a Lecce korábbi mérkőzéseivel, mert több játékosunk a válogatottbeli kötelezettségeit teljesíti. A lehető legjobban fel kell készülnünk a következő meccsre és nyernünk kell.”

“Három dolog, amit látni akarok a Milantól? Elképzelések, intenzitás és gátlástalanság.”

“Mindig pozitívan gondolkozom. Ez az AC Milan és mindig a legjobb eredmények eléréséért kell harcolnunk. Vannak nehézségek, amelyek fennállnak. Ezekkel szembe kell néznünk, meg kell küzdenünk és túl kell rajtuk lépnünk intenzív illetve minőségi kemény munkával. A lehető leghamarabb egységes és összetartó csapattá kell válnunk. Úgy érzem magam, mint egy tanár. A célom az lesz, hogy a maximumot hozzam ki minden egyes játékosomból. Senkinek sincs garantált helye, mindenkinek ki kell vennie a részét és minden nap a maximumot kell nyújtani. Minden hozzávaló adott, a klubtól a létesítményeken keresztül a játékosokig.”

“A Milan összes mérkőzését láttam ebben a szezonban. Nagyon igényes vagyok magammal szemben és a játékosaimmal szemben. Egyáltalán nem fogom tolerálni az elszántság vagy az ambíció hiányát. Csak munkával és áldozattal érhetsz el nagyszerű dolgokat. Együtt mindent bele kell adnunk, mert szinte a teljes bajnoki szezon előttünk van, ahol visszavághatunk. Harmincegy mérkőzés van a végéig, tehát van idő dolgozni és jól teljesíteni. Az idő lehet az ellenségem, de a szövetségesem is. Minden egyes pillanatból a lehető legtöbbet kell kihoznunk. Harcolnunk kell a Bajnokok Ligája-indulás eléréséért. Ez bátorságot igényel és tisztában vagyunk azzal, hogy több erős csapat is versenyez ugyanazért a célért.”

“Nagyon tisztelem a szurkolókat és joguk van ahhoz, hogy kritikát fogalmazzanak meg. Számomra ez egy extra motiváció, hogy még jobban teljesítsek. Soha nem használtam a közösségi oldalakat. A legjobb tudásunk szerint kell visszanyernünk a szurkolóink bizalmát.”

“Piatek rendkívül hatékony a tizenhatoson belül. Ő egy gólvágó. Egy csapat játéka gyakran hatással van egy támadóra. Piateket a többieknek egyértelműen segíteniük kell. Paquetá? Ő egy minőségi támadó-középpályás. Gyakran szeretek játszani a játékosaim pozícióival a pályán, így ő gyakran játszhat a sorok között. Rafael Leaóban hatalmas potenciál rejlik és ezt ki kell aknáznunk. Suso is egy nagyszerű játékos. Ideális körülmények között kell játszania, hogy a legjobban kiteljesedjen, különösen az egy az egy elleni párharcokban.”

“Inter? A múlt elmúlt. Gyerek voltam, most már felnőtt vagyok és profi, aki szeretne jó munkát végezni.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS