Próbálja ki a bocciát!

Godor_Laszlo.jpgA szári önkormányzat és a Magyar Parasport Szövetség közösen rendez majálist a szári tornacsarnokban május 12-én, szombaton.

A szombat délelőtt fél tízkor kezdődő program során a látogatóknak lehetőségük lesz kipóbálni többek között a bocciát, amely sportágban mi, magyarok rendkívül sikeresek vagyunk – a Béres Dezsõ és Gyurkota József alkotta páros a 2004-es athéni paralimpián harmadik helyen végzett-, de az érdeklődők láthatnak korfball, vagy éppen csörgőlabda bemutatót is. Fellépnek a Roll Dance Budapest kerekesszékes táncosai, valamint ekkor kerül sor az asztalitenisz országos bajnokság döntőjére is.

Gódor László (fotó), a Magyar Értelmi Fogyatékosok Sportszövetségének elnöke szerint egy ilyen esemény jó lehetőséget kínál arra, hogy a fogyatékkal élő sportolók a nyilvánosság előtt is megmutathassák, mire képesek.

"Örömteli esemény sportszövetségünk számára, hogy bemutatkozhatunk, és egyben lehetőséget is kaphatunk arra, hogy sporteseményeinket ismertté tegyük a nyilvánosság számára. Különösen szívmelengető a jelen esemény, mert nemcsak értelmi fogyatékos versenyzőinknek biztosított megmérettetési alkalmat, hanem más fogyatékossággal élők számára is, mint ahogyan a mozgássérülteknek és a gyengén látóknak. Közös szereplésünkkel, összefogásunkkal szeretnénk tanúbizonyságot adni annak, hogy eltérő képességű emberek is képesek egymást kiegészítve együttműködni, együtt dolgozni és élni. Reméljük, hogy integrálódási szándékunk kifejeződik szereplésünkben is, és jelen versenyen nemcsak a figyelmethívjuk fel magunkra, hanem egyúttal elindítjuk a társadalmi elfogadás folyamatát is" – olvashatók Gódor László szavai az esemény hivatalos programfüzetében.

Szári majális és sporttalálkozó

09.30
Ünnepélyes megnyitó – Szár község bemutatkozik
Szári Német Nemzetiségi Tánccsoport (táncbemutató)

10.00
Boccia – bemutató mérkőzés- előtte szabályismertetés Próbajáték lehetősége a közönség részére
Darts – bemutató mérkőzés- előtte szabályismertetés. Próbajáték lehetősége a közönség részére

10.45
Korfball bemutató mérkőzés – előtte szabályismertetés

11.20
Futsal – selejtező mérkőzések – első forduló

11.50
Roll Dance Budapest – kerekesszékes kombi táncosok

12.05
Tollaslabda –bemutató mérkőzések (egyéni-páros)

12.30
Futsal – selejtező mérkőzések-második forduló

Szünet

14:00
Magyar Látássérültek Sportszövetségének csörgő-labda bemutató mérkőzése – előtte szabályismertetés

14:45
Röplabda és Zsinórlabda bemutató mérkőzés – előtte szabályismertetés

15:10
Asztalitenisz Országos Bajnokság elődöntői
(a selejtezők 11-14 óra között a „Kiscsarnokban” zajlanak)

15:50
Futsal – selejtező mérkőzések-harmadik forduló

16:20
Asztalitenisz Országos Bajnokság – döntői

17:00
Záróünnepség

www.sportforum.hu