Provokatív üzenetek miatt indított fegyelmi eljárást Albánia ellen az UEFA

Az albán szurkolók egyik zászlaján Nagy-Albánia térképe volt látható.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

A cikksorozat támogatója az Euronics

Az LG OLED AI nem hagyja, hogy lemaradj a meccs egyetlen részletéről sem.

hirdetés

Fegyelmi eljárást indít az UEFA az albán labdarúgó-szövetség ellen, miután a szurkolók a szombati, Olaszország ellen 2-1-re elvesztett meccsen “sporteseményhez nem illó provokatív üzeneteket közvetítettek” – számolt be az AP. Emellett pirotechnikai eszközök használatával, tárgyak dobálásával és a pályára való berohanással is vádolja az albán szurkolókat a szövetség.

Azt az UEFA nem közölte, hogy pontosan mely szurkolói üzenetek váltották ki az eljárás elindítását, de több olyan szurkolói transzparens és molinó is látható volt a stadionban, amelyet a rendezők kifogásolhattak.

Az albán szurkolók közül néhányan a Koszovói Felszabadítási Hadsereg zászlajával szurkoltak nemzeti csapatuknak. Az albán nemzetiségű szeparatista csoport az ezredforduló előtt vívott véres háborút a Koszovó függetlenségét a mai napig nem elismerő Szerbia ellen. Egy másik zászlón pedig a szomszédos országok területének egy részét is Albánia részeként feltüntető “Nagy-Albánia” térképe volt látható.

Írta a HVG

A Provokatív üzenetek miatt indított fegyelmi eljárást Albánia ellen az UEFA bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.