A pulykamell nagyon finom, fehér húsa miatt sokan kedvelik, viszont hátrányának tartják, hogy túl száraz. Ezt a húst is el lehet készíteni úgy, hogy ne száradjon ki. Nekem az a tapasztalatom, hogy sok múlik azon, milyen edényt választunk. Sülteknél én szinte mindig a kacsasütőt használom vagy a római tálat.
Hozzávalók:
1 db kb. 1 ½ kg-os pulykamell
1 birsalma
1 savanyúbb alma
2 db édesebb alma
10-12 szem egész szegfűszeg
só, egyéb fűszerek
A pulykamellet tetszés szerint befűszerezzük. Nem érdemes nagyon karakteres fűszereket választani az alma miatt, viszont sózni és valamivel ízesíteni szükséges. Behelyezzük a sütőedénybe. Köré rakjuk a szegfűszeggel megtűzdelt almákat. Pici vizet öntünk alá, és 200 fokos sütőben kb. 80 percig sütjük lefedve. Sütőtök pürével tálalhatjuk.
Tipp! Ha szeretjük a kifejezetten sós és édes ízek keveredését, akkor a pulykamellet tekerjük be baconszalonnába.
Jó tudni! A pulykamell száraz hús, zsiradékot nem használunk, így teljesen egészséges ételt kapunk.
Tápérték (100 g)
Elkészítés: 90 perc
Pulykamell |
Birsalma |
Alma |
|
Energia |
111 kcal |
57 kcal |
52 kcal |
Fehérje |
24,6 g |
0,4 g |
0,2 g |
Zsír |
0,6 g |
0,1 g |
0,1 g |
Szénhidrát |
0 g |
15,3 g |
13,8 g |