Pulykamell almával sütve – Egészségséf

A pulykamell nagyon finom, fehér húsa miatt sokan kedvelik, viszont hátrányának tartják, hogy túl száraz. Ezt a húst is el lehet készíteni úgy, hogy ne száradjon ki. Nekem az a tapasztalatom, hogy sok múlik azon, milyen edényt választunk. Sülteknél én szinte mindig a kacsasütőt használom vagy a római tálat.

Hozzávalók:

1 db kb. 1 ½ kg-os pulykamell
1 birsalma
1 savanyúbb alma
2 db édesebb alma
10-12 szem egész szegfűszeg
só, egyéb fűszerek

Pulykamell almával sütve - Egészségséf

A pulykamellet tetszés szerint befűszerezzük. Nem érdemes nagyon karakteres fűszereket választani az alma miatt, viszont sózni és valamivel ízesíteni szükséges. Behelyezzük a sütőedénybe. Köré rakjuk a szegfűszeggel megtűzdelt almákat. Pici vizet öntünk alá, és 200 fokos sütőben kb. 80 percig sütjük lefedve. Sütőtök pürével tálalhatjuk.

Tipp! Ha szeretjük a kifejezetten sós és édes ízek keveredését, akkor a pulykamellet tekerjük be baconszalonnába.

Jó tudni! A pulykamell száraz hús, zsiradékot nem használunk, így teljesen egészséges ételt kapunk.

Tápérték (100 g)

Elkészítés: 90 perc


Pulykamell

Birsalma

Alma

Energia

111 kcal

57 kcal

52 kcal

Fehérje

24,6 g

0,4 g

0,2 g

Zsír

0,6 g

0,1 g

0,1 g

Szénhidrát

0 g

15,3 g

13,8 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS