Puskás-emléktáblát avattak Zuglóban

Puskas_Ferenc1.jpgEmléktáblát avattak Zuglóban, Puskás Ferenc egykori otthonánál. A legendás labdarúgó már neves Honvéd-játékosként a mostani ingatlan helyén álló házban lakott 1954 és 1956 között.

Puskás a berni világbajnokság előtt vásárolta a lakóépületet, és – többek között – a világbajnoki mérkőzések győzelmi prémiumaiból törlesztette a ház árát. A Száguldó Őrnagy 1956 novemberében innen indult el a Budapest Honvéddal Spanyolországba, özvegye szerint Puskás soha nem gondolta volna, hogy évtizedek múlva tér csak vissza Magyarországra. Puskás Ferencné meghatódva elevenítette fel az emlékeit.

– Ez volt az első, igazi otthonunk. Emlékszem a kislányomra, aki itt szaladgált, a kutyáinkra, a csodás kertre – mondta Puskás Ferencné.

– Csodás lett az új ház, amit ide építettek. Engem azért kicsit megviselt a sors, ennek a háznak az elvesztése, de hát akkor úgy határoztunk, hogy külföldre távozunk. Öcsi is nagyon szeretett itt élni, sokat biciklizett a környéken, volt egy kedves vendéglő a közelben, sokat ebédeltünk, vacsoráztunk ott. Szerettünk ebben a zuglói házban élni, köszönöm azoknak, akik eljöttek ide és velünk emlékeztek.

www.samsungsport.hu