Rá sem ismernénk a jövő évi F1-es autókra?

F1

2016. augusztus 30. kedd, 20:19

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: DPPI

A mezőny egyik tagja csapata szélcsatornájában járt, az autóról pedig azt mondta, „mintha egy másik szériából lenne”. Egy társa szerint főleg az időmérők lesznek élvezetesebbek, legalábbis pilóták számára.

Egyelőre csak a Formula-1-es csapatok tagjainak, köztük a versenyzőknek van betekintésük abba, milyenek lesznek a 2017-es szezon új, vonzóbb kinézetű, nagyobb tapadást és leszorítóerőt generáló, ezáltal gyorsabb autói. A versenyzők eddig nagyon pozitívan nyilatkoznak, nemrég pedig Carlos Sainz is megtekintette a Toro Rosso készülő projektjét.

„Láttam a szélcsatornában, és azt kell mondanom, olyan, mintha egy másik szériából lenne, ha az idei autóhoz hasonlítjuk. És erre is van szüksége az F1-nek. Hibrid F1-nek hívjuk, ugyanis keverék, nem teljes mértékben Formula-1. A jövő évi autó úgy fog kinézni, ahogyan egy igazi királykategóriás gépnek kell” – idézi az Autosport a lelkes Sainzt.

Daniel Ricciardo örül a gyorsabb autóknak, de arra számít, hogy a versenyzés összképe – például a gumispórolás fontossága – nem fog jelentősen változni. „Csak örülhetünk, ha az autók gyorsabbak lesznek. Ha a versenyen valószínűleg annyira nem is, az időmérőn padlón vehetjük a 3-as kanyart Barcelonában, és a 9-est csaknem padlón, ami cool dolog lesz. Élvezni fogjuk, ha csak egy kicsit jobban odatehetjük magunkat a kvalifikáción.”

„Ha a versenyek ennél kicsit visszafogottabbak lesznek, mondjuk olyasmik, mint idén, szerintem az sem lesz tragikus, belefér. Biztos vagyok benne, hogy továbbra is óvnunk kell a gumikat. Nem hiszem, hogy ez a közeljövőben megváltozik. De hozzászoktuk, bizonyos szempontból szórakoztató a gumikezelés, a segítségével kétkiállásos versenyt lehet csinálni, vagy háromkiállásost kettő helyett” – mondta az ausztrál.

Forrás: www.formula.hu – RSS