Raikkönen: A versenytempónk rendben volt

F1

2016. március 22. kedd, 10:22

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: Scuderia Ferrari

A finn F1-es világbajnok úgy véli, hogy az időmérő végén látott különbség nem reális, vasárnap megmutatták, hogy van bennük potenciál és Bahreinben is támadni fognak.

Kimi Raikkönen volt a hétvégi F1-es szezonnyitó egyik legnagyobb vesztese, hiszen a rajtnál átugrotta a két Mercedest, a második helyen autózott, majd a piros zászló után nem sokkal megállt alatta a Ferrari. A végsebességeket figyelve az is kiderül, hogy már a rajttól kezdve komoly hátrányban volt mindenki máshoz képest és “beteg” volt az autó, de a finn pilóta szerint a versenytempójuk megfelelő volt. Úgy véli, hogy az időmérőn megmutatkozó nagy különbség nem reális a Mercedeshez képest. 

“Szerintem nagyjából úgy mentünk, hogy arra számítottunk, de az emberek megőrültek szombaton, látva az időmérőn kialakult nagy különbséget. Azok viszont különös körülmények voltak egy különös helyzetben, a versenytempónk pedig olyan volt, amilyet vártunk” – értékelt Raikkönen. A kvalifikáció végén a Mercedesek két kört tettek meg az egyre inkább felgumizott pályán, míg a Ferrarik egy kör után kiszálltak, ez is okozhatta a nagy különbséget.

Kimi_1

A Jégember szerint ráadásul a hidegebb körülmények sem segítették őket, nehezebben tudták felmelegíteni a gumikat. “Nem hinném, hogy az időmérő végén látott időkülönbség valós, ők futottak egy extra kört hozzánk képest” – magyarázta. “Az időjárás is hűvös volt, úgyhogy volt némi gondunk az abroncsok felmelegítésével. Összességében minden rendben volt a tesztek után és vasárnap, melegebb időben szintén jól működtek a dolgok. Az autónk tempója megfelelő volt, persze adódott technikai probléma, ami nem jó, de ez ilyen” – mondta.

Raikkönen tavaly majdnem nyerni tudott Bahreinben és többen úgy vélik, hogy ha Ausztráliában meccsben tudott lenni a Ferrari, a következő futamon még többre számíthatunk tőlük. “Nem tudom, hogy összejön-e az első hely. Ez egy más futam lesz és dolgoznunk kell bizonyos dolgokon, hogy ne legyenek újfent techniaki problémáink. Ezen a pályán teljesen más lesz a tempó, teljesen mások lesznek a körülmények, de nem látom, hogy miért változnának nagyot az erőviszonyok. Úgyhogy várjuk és meglátjuk, hogy mit tudunk tenni” – tekintett előre.

Forrás: www.formula.hu – RSS