Raikkönen és Vettel is pályán lesz a héten

F1

2016. szeptember 5. hétfő, 12:52

Szerző: Strommer Benjamin

Különböző helyszínen a Ferrari és Mercedes egyaránt tesztelni fog a napokban: eltérés azonban, hogy az olaszok állandó versenyzőiknek adják a lehetőséget.

Keddtől folytatódik a Pirelli 2017-es szezont előkészítő gumitesztelése: két csapat lép pályára az új szabályokat szimuláló, átalakított 2014-es autóval: az augusztusban Fioranóban már tesztelő Ferrari Barcelonában, valamint a fejlesztési fázisban levő abroncsokat először kipróbáló Mercedes a Paul Ricard pályán. A tesztautók leszorítóereje további 10 %-kal nő a korábbi próbákhoz képest.

A Pirelli kérése az volt, hogy a csapatok lehetőleg állandó versenyzőikkel vegyenek részt. Ennek a kérésnek eddig egyedül a Ferrari tett eleget: kedden Kimi Raikkönen, szerdán Sebastian Vettel ül autóba, hogy visszajelzéseikkel segítsék a gumicég munkáját. Velük ellentétben a Mercedes nem Hamiltonra vagy Rosbergre bízza a munkát, keddtől csütörtökig Pascal Wehrlein vezet Franciaországban, ráadásul a következő kettő teszten is a hivatalos tartalékversenyzőt bízták meg a vezetéssel, a bajnokság élén álló két pilóta csak az utolsó gyakorláson ülhet autóba, ha autóba ülnek egyáltalán.

A gumitesztelésben részt vevő harmadik csapat, a Red Bull legközelebb csak októberben lép pályára. Egyelőre nem tudni, ők kinek biztosítanak lehetőséget: az első tesztjükön figyelmen kívül hagyták a Pirelli kívánságát, és Sebastien Buemi foglalta el a versenygépet.

 

Az őszi gumitesztek naptára:

Forrás: www.formula.hu – RSS