Raikkönen jövője csak saját magán múlik

F1

2016. június 20. hétfő, 10:25

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

Sergio Marchionne, a Scuderia elnöke szerint finn F1-es pilótája egy tapasztalt világbajnok és a jövőre csak tőle függ – egy olasz blogger állítja, Raikkönen hamarosan megújítja szerződését.

Kimi Raikkönen vonalátlépése végül nem került sokba az Európa Nagydíjon, mert Sergio Perez a pályán is megelőzte – a finn pilóta lemaradt a dobogóról, de így sem futott rossz versenyt és összességében a negyedik helyen áll a világbajnoki pontversenyben. A jövő szezonra azonban továbbra sincs szerződése és egyelőre kérdés, hogy lesz-e – mindenesetre Maurizio Arrivabene szerint ez csak rajta múlik.

“Kimi hibája? Sajnos megtörtént” – mondta az esetről Sergio Marchionne, a Scuderia elnöke Bakuban. Maurizio Arrivabene annyit tett hozzá, hogy Raikkönent azért előzte meg a végén Sergio Perez a Force Indiával, mert figyelniük kellett az üzemanyag-felhasználásra.

Kimi_3

“Jelenleg semmi értelme a következő szezonról beszélni, mert ez senkinek sem válik előnyére és az idei bajnokság vége még nagyon messze van” – mondta Raikkönen ülésével kapcsolatban Arrivabene. “Kimi maximálisan a munkájára koncentrál és ma is bizonyította, hogy jó csapattársa Sebnek. Kimi jó munkát végzett, de semmilyen döntéssel nem kell sietnünk”.

“Ezúttal mindkét pilótánk jól teljesített, de az autónkon fejlesztenünk kell” – tette egyértelművé a csapatfőnök. Sergio Marchionne szintén egyértelműen fogalmazott: “Kimi egy világbajnok nagy tapasztalattal és a jövője teljes mértékben tőle függ”.

Pletykák természetesen ennek ellenére akadnak: a finn MTV csatorna Leo Turrinit, az általában megbízható és tájékozott olasz bloggert idézi, aki szerint Raikkönen szerződésújítása hamarosan bekövetkezik a Ferrarinál.

Forrás: www.formula.hu – RSS