Rebic: “Csak a bizonyítási lehetőségre vártam”

Ante Rebic, a Milan támadója a Gazzettának adott nyilatkozatában kifejtette: csak arra várt, hogy megkapja a bizonyítási lehetőséget a Rossoneri színeiben és elmondása szerint már várja a folytatást, hogy újra a szünet előtti formájában ragyogjon a pályán.

Rebic milánói kalandja rövid idő alatt hatalmas fordulatot vett. Decemberben még úgy tűnt, hogy a télen visszatér Németországba, azonban januárban és februárban kiváló teljesítménnyel rukkolt elő, miután Stefano Pioli bizalmat szavazott neki.

A 26 esztendős támadó 2020-ban a legutóbbi 9 tétmeccsén 7 alkalommal vette be az ellenfél kapuját és alapemberré vált a kezdőcsapatban.

“Alig várom, hogy minden visszaálljon a normál kerékvágásba és folytatni tudjam azt a teljesítményt, amit a bajnokság felfüggesztése előtt nyújtottam. 2020-ban végre lehetőségem volt egymás után több mérkőzésen pályára lépni, ezáltal meg tudtam mutatni, hogy mire vagyok képes és a lehető legtöbbet hoztam ki abból a periódusból.” – mondta Rebic a Gazzettának.

“Már vártam, hogy formába lendüljek, mert az elmúlt három szezonban gyakorlatilag megszakítás nélkül folyamatosan játszottam és nagyszerű dolgokat vittem véghez, a Frankfurtban és a nemzeti csapatban egyaránt. Csak a bizonyítási lehetőségre vártam a Milanban, hogy megmutassam, mit tudok és mire vagyok képes. Az Udinese elleni duplám hatalmas lehetőség volt, amire nagy szükségem volt.”

“Továbbra is van fejlődési lehetőség előttem és szeretném ezt kihasználni.”

“Őszintén szólva mindig is hittem magamban. Pioli esélyt adott nekem, hogy pályára lépjek néhány egymást követő meccsen és arra törekedtem, hogy a teljesítményemmel pozitív visszajelzést adjak. A jövőm? Azt gondolom, hogy erről még korai lenne beszélni. A jelenleg zajló események bizonyítják, hogy az életben nem lehet jóslatokba bocsátkozni. Butaság lenne arról beszélni, hogy mi történik egy év múlva. Meglátjuk.”

“Játszottam Firenzében és Veronában is, de Milánó a kedvencem. Nagyon jól érzem magam, itt nincs semmiben sem hiány. Minden adott, hogy a legjobbamat nyújtsam.”

“Célok? Túl sok pontot veszítettünk a szezon elején. Úgy vélem, hogy a csapatnak megvan a kvalitása ahhoz, hogy magas célok elérésére törekedjen. Láthattuk, hogy bármilyen ellenféllel képesek vagyunk felvenni a harcot. Minden tőlünk függ.”

“Ibrahimovic? Nagyon fontos játékos számunkra, mivel minden idők legjobbjai között van a futballtörténelemben. A személyisége és a jelenléte nagyon sokat segít az öltözőben. Nagyszerű képességekkel rendelkezik és az instrukcióinak köszönhetően javul a teljesítményünk.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS