Rebic egy mérkőzéses eltiltást kapott

Megúszta a súlyos eltiltást a Milan horvát csatára, Ante Rebic a Juventus elleni durva belépőjéért.

A Milan már bő negyedóra után emberhátrányba került a Juventus ellen az Olasz kupa elődöntőjében. Rögtön Cristiano Ronaldo kimaradt tizenegyese után a Milan védői felszabadítottak és Rebic felugorva akart labdát szerezni, azonban nagyon csúnyán mellbe rúgta a labdát elfejelő Danilót.

Orsato előbb sárga lapot akart felmutatni, azonban a VAR-szobából a fülére súgtak és ennek következtében azonnali piros lappal jutalmazta a horvát válogatott játékos mutatványát. A kiállítás miatt a Rossoneri közel 80 játékpercet töltött a pályán 10 emberrel.

A fegyelmi bizottság döntése értelmében Rebic egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott az ellenfél testi épségét veszélyeztető játéka miatt. A szabályok értelmében a Serie A és az Olasz kupa küzdelmei elkülönülnek egymástól, vagyis az eltiltástól függetlenül Rebic bajnoki meccsen pályára léphet.

A 26 éves támadó eltiltása kizárólag az Olasz kupára vonatkozik, így ezt a következő szezonban fogja letölteni.

Ante Rebic bocsánatot kért az edzőtől és a csapattársaitól a Juventus elleni kiállítása miatt. A horvát csatár nagyon dühös volt magára és sajnálja a történteket, hogy még nehezebb helyzetbe sodorta csapatát. A klub úgy döntött, hogy Rebic nem kap pénzbírságot.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS