Rebicet kitették a horvát válogatottból

A horvát támadó szinte biztosan kihagyja a szeptemberi válogatott mérkőzéseket.

Ante Rebic idén nyáron részt vett az Európa-bajnokságon és négy mérkőzésen lépett pályára a tornán, ebből háromszor kezdőként, míg egyszer csereként kapott lehetőséget. A 27 éves futballista játéka illetve teljesítménye hagyott némi kívánnivalót maga után és nem igazán szerepelt jól, ráadásul gólt és gólpasszt sem jegyzett.

A Sportske Novosti horvát hírportál beszámolója szerint Zlatko Dalic szövetségi kaptány úgy döntött, hogy nem hívja be Rebicet a válogatottba a soron következő szeptemberi világbajnoki-selejtezőkre.

A döntés hátterében az áll, hogy Rebic a közösségi médiában kritizálta a szakmai stábot és a kapitányt az Európa-bajnokságot követően. Sokan a horvát támadót állították be bűnbaknak a nemzeti csapat szereplése miatt, ugyanis már a nyolcaddöntőben búcsúztak a tornától, miközben 2018-ban ezüstérmesek lettek a világbajnokságon.

Rebic kikerül a válogatott keretből a szeptemberi mérkőzésekre. Horvátország három meccset fog játszani a jövő hónapban, Oroszország, Szlovákia és Szlovénia ellen.