Red Bull: A pilóták maradnak jövőre is

F1

2016. június 12. vasárnap, 22:35

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: DPPI

A pletykák arról szólnak, hogy Daniel Ricciardo elhagyhatja jelenlegi csapatát, és a Ferrarinál köthet ki – Christian Horner csapatfőnök azonban üzent az olaszoknak: a versenyző biztosan marad ott, ahol most van.

Ideális felállással rendelkezik a Red Bull, két tehetséges és fiatal pilótával, Daniel Ricciardóval és Max Verstappennel, akikre még évekig számíthat a csapat, és akik egy lehetséges bajnokistálló alapját jelenthetik. Az ausztrál távozása azonban gyakori tárgya az F1-es találgatásoknak, a pilóta nehéz versenyeken van túl a Red Bull-lal, a jövő sztárjának tartott Verstappen érkezése is megingatta szerepét az alakulatnál – a Ferrarinál pedig üresedés támadhat 2017-ben, amennyiben nem tartanak igényt Kimi Raikkönenre.

A Red Bull azonban kitart amellett, hogy Ricciardo marad náluk, már csak szerződése miatt is. „Tévedés, nem jár le a szezon végén” – hangsúlyozta Christian Horner csapatfőnök a formula1.com-nak adott interjúban. „Ismerik a szerződését, akik erről beszélnek? Nem.”

Arra a lényegre törő kérdésre, hogy marad-e a pilótapáros jövőre, Horner úgy válaszolt, még hosszabb távon meg akarják tartani a versenyzőket: „Igen, de nem csupán 2017-ben” – fogalmazott.

„Ricciardo egyértelműen velünk lesz egészen 2018-ig. Szerződésünk van vele” – jelentette ki Helmut Marko, a csapat tanácsadója is a német Auto Motor und Sport lapnak.

 

Hasonlóan nyilatkozott Sergio Perezről a Force India, a középcsapatnál időről időre remeklő mexikóit szintén a Ferrari lehetséges üresedésével hozták szóba. „Sergio a miénk. Ha a Ferrari akarja őt, sok pénzt kell kifizetniük nekünk” – mondta Otmar Szafnauer, a csapat sportigazgatója. Ismerve az istálló anyagi helyzetét, még kapóra is jönne nekik egy ilyen átigazolás.

Forrás: www.formula.hu – RSS