Red Bull: Nem engedjük Ricciardót a Ferrarihoz

F1

2016. március 19. szombat, 12:37

Helmut Marko, a Milton Keynes-iek tanácsadója szerint F1-es pilótájuk szerződése megbonthatatlan, és nem akarja, hogy felnevelése után egy Ferrariban győzze le őket.

Daniel Ricciardót már tavaly összeboronálták a Ferrarival, és az ausztrál pilóta sem írta le a lehetőségét, hogy egyszer majd csatlakozzon a maranellóiakhoz. A héten Alan Jones, az ausztrálok 1980-as világbajnoka mondta azt, hogy „egyszerű a képlet”, azaz, hogy honfitársának előtt szinte egyenes út áll a Ferrarihoz.

A jövőbeli pletykákkal szembemenve azonban Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója már most kijelentette, hogy pilótájukat nem megy sehová, legalábbis 2018 előtt biztosan nem. Az osztrák szerint a versenyző szerződése „megingathatatlan”, amit Christian Horner szintén megerősített: „A Daniellel kötött szerződésünk teljesen egyértelmű” – mondta a csapatfőnök.

A híresztelésekre rájátszott, hogy Ricciardo korábbi red bullos csapattársa, Sebastian Vettel egy ferraris sapkát akart a mellette ülő ausztrál fejébe nyomni a csütörtöki sajtótájékoztatón – Helmut Marko pedig bővebben is kifejtette, miért nem engedik el Ricciardót. „Hosszú távú szerződése van. Vettelnek volt egy záradék a szerződésében, hogy egy bizonyos teljesítményszint alatt szabadon távozhat – Ricciardóében nincs ilyen. Nem azért ’neveltük fel’ Danielt, hogy aztán legyőzzön minket egy Ferrariban. Nem vagyunk jótékonysági intézmény.”

Forrás: www.formula.hu – RSS