Reina ingyen érkezik, ezt a klub is megerősítette

Nyártól a Milanban folytatja pályafutását a világ- és Európa-bajnok spanyol kapus, José Manuel Reina – jelentette be a klub sportigazgatója, Massimiliano Mirabelli.

Reina szerződése a nyáron lejár a Napolinál, így szabadon igazolható lesz. A 35 éves kapus három év után távozik Nápolyból, viszont marad a Serie A-ban és a következő szezont a Milanban fogja megkezdeni.

“Reina? Megragadtuk a lehetőséget, hogy ingyen megszerezzük és úgy gondoljuk, hogy stratégiai szempontból hasznos volt. Sok mérkőzésünk lesz. Reina a pályán és azon kívül egyaránt segíthet nekünk. Szükségünk van ilyen tapasztalt személyekre és ő egyike azoknak.” – mondta Mirabelli.

Az olasz sportigazgató ismét szót ejtett Gianluigi Donnarumma helyzetéről.

“Donnarumma része az olasz labdarúgás jövőjének és nagyon értékes játékos. Ismerjük a piacot és azt gondoljuk, hogy Gigio sokat ér. Reméljük, hogy velünk fog maradni és ugyanez a helyzet a többi játékos esetében is. Ha egy játékos távozni akar, akkor két lépés van. Először is ezt közölnie kell velünk, majd a kérőtől egy olyan ajánlatra van szükség, amely megfelel az igényeinknek. Ez mindenkire vonatkozik. Ezek közül eddig egyik feltétel sem teljesült. Olyan játékosokat akarunk a csapatba, akik szeretnének részt venni a projektünkben.”

“Donnarumma nem jött oda hozzánk és nem közölte velünk, hogy távozni akar. A csapat megerősítésén dolgozunk, nem pedig a leépítésén.”

“Európa Liga? Elértük az első célt, azaz a nemzetközi porondon való indulást, de meg kell tartani a hatodik helyünket. Mindannyian valami másról álmodtunk, de nehéz egy év alatt újrakezdeni és csapatot építeni. Ez időt vesz igénybe. Egyértelműen meg fogjuk tartani a nagy játékosainkat a következő idényre. Célunk egy új korszak megkezdése egy fiatal és erős játékosokból álló csapattal. Mi vagyunk a Milan és nem akarjuk szétszedni a csapatot. Egy fontos csapatot építünk a következő néhány évre.”

“Belotti? Nem beszélünk más csapatok játékosairól. Világos elképzeléseink vannak arról Gattusóval, hogy mit kell tennünk.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS