Rendkívüli növekedés a bérletesek számában

A La Gazzetta dello Sport adatai szerint a Milan eddig több bérletet értékesített a 2017/2018-as szezonra, mint bármely más együttes a Serie A-ban.

Hatalmas a lelkesedés a Milan háza táján és ez már a Serie A és az Európa Liga mérkőzéseken is látható volt. A klub vezetősége közel 200 millió eurót fordított játékosigazolásra a nyáron és többek között olyan játékosok érkeztek, mint Leonardo Bonucci, Lucas Biglia, André Silva, Ricardo Rodriguez vagy éppen Hakan Calhanoglu.

A szezon első három hazai tétmérkőzésén összesen 155 901 néző volt jelen a San Siróban, ez közel 52 ezres meccsenkénti átlagnézőszámot jelent. A La Gazzetta dello Sport által ma reggel közölt adatok alapján eddig a Milan értékesítette a legtöbb bérletet a Serie A-ban, szám szerint 31 ezret. Ez a tavalyi évhez képest 14 559-el több és ehhez hasonló rendkívüli növekedés egyetlen klubnál sem tapasztalható az olasz élvonalban.

Természetesen ezek a számok nem véglegesek, ugyanis még minden klubnál tart a bérletértékesítés, a rossoneri szurkolók pedig szeptember 14-ig válthatnak szezonbérletet a Milan mérkőzéseire. Talán a legnagyobb meglepetés a Napolinál van. Tavaly a harmadik helyen végző nápolyiak csupán 5 888 bérletet adtak el, ami a második legalacsonyabb szám.

Ebben a szezonban eddig 282 683 bérlet talált gazdára a Serie A-ban, ami jóval több a tavalyi 251 895-höz képest.

A Gazzetta által közzétett teljes lista az alábbi táblázatban látható.

a *-gal jelölt klubok esetén az eladásra vonatkozó számok nem hivatalosak, csupán becslések
a stadion kapacitás mellett a létesítmény kihasználtsága látható %-ban

Forrás: www.acmilan.hu – RSS