Részletek Tomori, Calabria és Theo állapotáról

Fikayo Tomori és Davide Calabria személyében két játékos sem tudta folytatni a játékot sérülés miatt a Lazio elleni 4-0-s vereség alkalmával.

A csapat egy 4-0-s vereségbe szaladt bele a Stadio Olimpicóban az olasz bajnokság 19. fordulójában és a csúfos eredmény mellett Stefano Pioli két játékosát is elveszítette a védelemből sérülés következtében. Íme a legfrissebb jelentés az állapotukról.

A MilanNews tájékoztatása szerint Tomori ma reggel átesett az orvosi vizsgálatokon, amelyek kimutatták a bal csípő forgójában lévő izom sérülését. Az angol középhátvéd a 24. percben fájdalmat érzett a csípőjében és nem tudta folytatni a játékot. Egy héten belül újabb tesztek várnak rá, így biztosan nem léphet pályára a hétvégi Sassuolo elleni bajnokin. Egyelőre nagyon bizonytalan, hogy visszatérhet-e a jövő heti Inter elleni derbire. Tomorinak ez a harmadik csípősérülése az eddigi pályafutása alatt.

Calabria sérülése egyáltalán nem komoly, kapott egy rúgást és nincs ok aggodalomra az állapotát illetően. A csapat szerdai edzését kihagyta elővigyázatosságból, de nincs tervben orvosi vizsgálat. A Milan csapatkapitánya minden bizonnyal bevethető lesz a következő fordulóban vasárnap a Sassuolo ellen.

Ami Theo Hernández állapotát illeti: izomfáradtság jelentkezett nála az elmúlt napokban, így a stáb úgy döntött, hogy nem kockáztatják meg a játékát és elővigyázatosságból kihagyja a Lazio elleni bajnokit. A Sky Sport Italia és a Calciomercato szerint Theo jobban van, ma egyénileg edzett és várhatóan csütörtökön már újra teljes értékű edzésmunkát fog végezni Milanellóban. Ha minden jól megy, akkor a hétvégén visszatérhet a kezdőcsapatba.