Ribizlipüré – Egészségséfünk receptje

Sokszor nem tudjuk, hogy egy-egy sültet mivel tehetünk különlegesebbé. Érdemes kihasználni, hogy most rengeteg friss, hazai gyümölcs van a piacon. Készítsünk belőle szószokat, mártásokat.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Hozzávalók:

  • 1 kg ribizli
  • 2,5 dl rozé
  • 5 evőkanál cukor
  • 6-7 mentalevél

Ribizlipüré - Egészségséfünk receptje

A ribizlit jól megmossuk, majd leszemezzük. Egy edénybe beleöntjük a ¾ részét és hozzáadunk kb. 4 dl vizet és a bort. Felforraljuk, 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és egy másik főzőedénybe átpaszírozzuk. Hozzáadjuk a cukrot és a mentaleveleket. Visszatesszük főni, amikor elolvadt benne teljesen a cukor, akkor hozzáadjuk a visszamaradt ribizli szemeket, és még kb. 5 percig főzzük.

Tipp! Ezt a pürét nemcsak húsokhoz, hanem rántott sajtokhoz is adhatjuk.

Jó tudni! Akinek fontos, cukor helyett használjon nyírfacukrot (cukorbetegek, diétázók)

Még több furfangos recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Ribizli

Bor

Kristálycukor

Energia

56 kcal

83 kcal

390 kcal

Fehérje

1,4 g

0 g

0 g

Zsír

0,2 g

0 g

0 g

Szénhidrát

13,8 g

2,7 g

99,9 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS