Ricciardo a csapatra és Hamiltonra is haragszik

F1

2016. május 29. vasárnap, 17:35

Szerző: Berta Kitti; Fotó: Red Bull

Daniel Ricciardo nagyon nehezményezi, hogy sorozatban másodszor csúszik ki a kezéből a győzelem a csapat hibája miatt – Barcelona után az F1-es Monacói Nagydíjon is ez történt.

Ricciardo a pole-ból kezdhette meg a versenyt, azonban bokszkiállásakor nem voltak kint a szuperlágy abroncsok, így rengeteg időt veszített a garázs előtt – ennek következtében Lewis Hamilton állt az élre, a pályán pedig már nem tudta visszaszerezni a vezető helyet.

 dobogo

A Red Bull-pilóta természetesen nagyon csalódottan nyilatkozott a futamot követően: „Ez annyira fáj – sorozatban kétszer volt egy csodálatos esélyem arra, hogy nyerjek, és másodszorra jártam pórul. Bementem a bokszba, mindenki fejvesztve szaladgált körülöttem, mint a tyúkok. Nem szívesen vágok savanyú képet most, mert a dobogón végeztem, és örülnöm kellene ennek. De zavar, hogy ez már kétszer megtörtént. Ezért vagyok ennyire szomorú.”

„Már Barcelonában is keserű érzéseim voltak, de ott lenyeltem a békát. De az, hogy kétszer ilyen esélyünk van a győzelemre, és újra nem tudok nyerni – ettől kikészülök. Tudtuk, hogy Monaco a legjobb esélyünk arra, hogy nyerjünk. Elszállt az esélyünk, ahogy Spanyolországban is. És nem jön már vissza” – folytatta az ausztrál.

Ricciardo nemcsak a csapatra, de Hamiltonra is haragszik, aki szerinte nem volt sportszerű, miután  hibázott, és leszorította őt. „Egyszerű volt a helyzet: Lewis hibázott, és egyenesen elment a sikánban. Ha egyedül vagy a pályán, akkor ennek nincs is szerepe. De ha épp egy előzési manőveren vagy, és be kell fékezned emiatt, akkor az nincs rendben.” 

Forrás: www.formula.hu – RSS