Ricciardo elárulta, mit próbálna ki Monacóban

F1

2016. május 21. szombat, 11:38

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

A Red Bull ausztrál F1-es pilótája szerint vezetni is nagyon jó az utcai pályán, de szurkolóként még jobban élvezné a hétvégét – már alig várja, hogy kezdődjön…

Önizalommal telve várhatják a jövő hétvégi monacói futamot a Red Bull pilótái, hiszen Max Verstappen a szenzációs debütálás, Daniel Ricciardo pedig az érezhetően javuló autó miatt lehet bizakodó. Az ausztrál pilóta számára ráadásul azért is különleges ez a verseny, mert nagyon közel van a pályához az otthona.

“Monaco nagyon király, az, hogy otthon maradhatok, sokkal nyugodtabbá és pihentebbé tesz. Nézem a TV-t, mielőtt lefekszem, amikor felkelek, akkor pedig a saját reggelimet fogyasztom el” – magyarázta Ricciardo. “Emlékszem, hogy 2014-ben, amikor megszereztem itt az első dobogómat, hazamentem egy trófeával és egy pezsgővel, akkor arra gondoltam: egy órája még F1-es versenyen vettem részt, most pedig otthon vagyok, ez furcsa…”

Ricciardosmile

“Hiszem, hogy az ilyen utcai pályák a legjobbat hozzák ki egy-egy versenyzőből, mert a szurkolók, kommentátorok, korábbi pilóták is látják, hogy ki az, aki igazán gyors és ki autózik a határon. Könnyen látható a nézők számára, ezeket szeretem én ebben a pályában” – magyarázta a klasszikus helyszínnel kapcsolatban az ausztrál.

“A szezon során eddig van egy győzelmünk és egy dobogós helyezésünk, szerintem Monaco egy jó lehetőség arra, hogy bővítsük ezt a listát. Alig várom már a hétvégét, pedig ez az a verseny, ahova nem mehetsz túl izgatottan, mert ez a vesztedet okozhatja”.

“Monaco szenzációs, mindig is érdekelt a szombat esti Energy Station. Ez egy parádés hely a vízen, nyílt hely medencével, nagyon jók a koktélok, úgyhogy ide elmegyek, ha tudok. Ha egyszer majd visszatérek ide nézőként, megcsinálok mindent, amit mots nem lehet” – mosolygott Ricciardo.

Forrás: www.formula.hu – RSS