Ricciardo: Nem is nézek a Mercedesre

F1

2016. február 28. vasárnap, 09:24

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: Red Bull Media House GmbH

Az ausztrál F1-es versenyző 1-2-es eredményre számít a németektől az első négy versenyen. Ami a Red Bullt illeti, az európai nagydíjaktól fogva vár erősebb szereplést.

Bár a szezont megelőzően nagy kérdőjel volt, mire lesz képes a Red Bull 2016-ban – az elmúlt év történetük talán legrosszabbja volt, részben a Renault motor megbízhatatlansága miatt, amely TAG Heuerre átnevezve idén is hajtja az energiaitalos csapat autóját –, az első teszt nem alakult rosszul az alakulat számára: 1700 kilométert teljesítettek (ezzel ötödikek az istállók sorában), és mindkét versenyzőjük az összesített köridőlista legjobb hat helyezettje között zárt.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko különösen dicsérte az RB12-t, mikor azonban a csapat versenyzőjét, Daniel Ricciardót kérdezték arról, küzdhetnek-e a Mercedes ellen, az ausztrál leírt minden esélyt.

„Nyilvánvalóan jó pozícióban vannak, ahogy számítottunk rá, ismét. Száz százalékkal kijelenthetem, nem fogok meglepődni, ha 1-2-es pozícióban érnek be, nem csupán Melbourne-ben, hanem az első négy verseny közül valamennyin. Nem igazán ők a mostani célunk, nem számítok rá, hogy a szintjükön leszünk az első versenyeken. Még csak nem is nézek rájuk” – idézi a gpupdate.net Ricciardót.

Ami a szezon elejét illeti – Ricciardo hazai versenyén, az Ausztrál Nagydíjon indul az idény – a pilóta elvárásai szerények: „Jó tesztekkel magam mögött akarok Melbourne-be érkezni, az első versenyt pedig egyszerűen le akarom tudni, szilárd eredményekkel, bármit is jelentsen ez, mondjuk az első hat-hét helyet. Amint az európai szezon elkezdődik, amikor a Red Bullhoz hasonló csapatok mindent beleadnak, el kell kezdenünk közel kerülni a dobogóhoz.”

Forrás: www.formula.hu – RSS