Ricciardónak kényelmetlen Vettelre gondolni

F1

2016. június 30. csütörtök, 06:18

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

A Red Bull ausztrál F1-es pilótája szerint jó lenne világbajnoki címet nyerni a Ferrarival, de először az energiaitalosokkal szeretné ezt megtenni – Verstappenről és Kvjatról is beszélt.

Daniel Ricciardo tavaly sem teljesített rosszul, de idén egészen parádés évet fut eddig, magához képest is tudott emelni a szinten – ez pedig részben annak is köszönhető, hogy a Red Bull leszerződtette mellé Max Verstappent. Az ausztrál pilóta szerint ez jót tett neki és többet hoz ki magából, mint Danyiil Kvjat mellett.

VettelRicciardo

“Max egyszerűen jobbá tesz engem” – mondta Ricciardo. “Danyiil is nyomást helyezett rám, de Max mellett sokkal többször kell feszegetnem a határaimat az utóbbi időben” – magyarázta a helyzetet az ausztrál. Más kérdés persze, hogy Verstappen az elmúlt négy futamból kétszer előtte végzett és egyet meg is nyert…

Ricciardót természetesen korábbi és sokak szerint leendő csapattársáról, Sebastian Vettelről is megkérdezték. “Rendkívül kényelmetlenül érzem magam, amikor Sebastianra gondolok. Mindössze két évvel idősebb nálam, de már négyszeres Formula-1-es világbajnok. A formámat elnézve azt várom, hogy a következő egy-másfél évben lesz olyan autóm, amellyel harcolhatok vele a címért.”

“Amikor elkezdik uralni a Formula-1-et, jó lenne nyerni velük egy világbajnokságot” – válaszolt a Ferrarival kapcsolatos pletykákra az ausztrál. “Azonban az elsődleges célom az, hogy a Red Bull-lal nyerjek. Tegyük tisztába a pletykákat, jelenleg nem állok kapcsolatban a Ferrarival.”

Forrás: www.formula.hu – RSS