Ricottás ropogós – Egészségséf

A palacsinta nagyon népszerű a családban. Rengeteg fajtáját készítettem már, így az amerikai palacsintát is. Ez a ropogós kicsit ahhoz hasonlít, de mégis más.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg ricotta
  • 2 egész tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 1 citrom reszelt héja

Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat. Felforrósítjuk az olajat és kanállal beleszaggatjuk a tésztát. Mindkét oldalát arany színűre sütjük. Juharsziruppal, vagy gyümölcsraguval tálaljuk.

Ricottás ropogós - Egészségséf

Tipp! Ha nincs otthon juharszirup vagy gyümölcs, amiből esetleg ragút készíthetnénk, akkor csak szórjuk meg porcukorral.

Jó tudni! Ha valakinek fontos, akkor próbálja meg a lisztet szénhidrát csökkentettre, a cukrot pedig nyírfacukorra cserélni.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Ricotta

Liszt

Tojás

Kristálycukor

Energia

149 kcal

370 kcal

143 kcal

390 kcal

Fehérje

9 g

12,3 g

12,6 g

0 g

Zsír

11 g

1,3 g

9,5 g

0 g

Szénhidrát

3,5 g

76,3 g

1,8 g

99,9 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS