Nagyon szeretem a gombát, szinte minden formájában szoktam készíteni. Természetesen a kedvenc a rántott laska gomba, de a töltött gomba is mindig elfogy. Nézzünk egy egyszerű, de annál finomabb receptet!
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 10 db nagyobb, tölteni való gomba
- 25 dkg Ricotta
- bors
- ½ fej vöröshagyma aprítva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- friss bazsalikom aprítva
- sajt (parmezán, vagy bármilyen más reszelhető)
A gombafejeket megmossuk, ha szükséges megtisztítjuk. Kivesszük a szárát is. A Ricottát összekeverjük frissen őrölt borssal, a hagymával, fokhagymával, és a bazsalikommal. Megtöltjük a gombafejeket és megszórjuk a tetejét sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Tipp! A gombaszárakat megtisztítva eltehetjük a fagyasztóba, gombás húshoz, agy akár egy húslevesbe, gombakrémlevesbe, gombamártásba felhasználhatjuk.
Jó tudni! Ezt az ételt diétázók is nyugodtan fogyaszthatják, akár este is. A mediterrán ízek miatt én parmezánnal szórnám meg, de ha valaki ezt nem szereti, akkor bármilyen más sajtot lehet használni.
Még több recept az új évben is!
Tápérték (100 g)
Csiperkegomba |
Ricotta sajt |
Parmezán sajt |
|
Energia |
39 kcal |
174 kcal |
392 kcal |
Fehérje |
5,9 g |
11,3 g |
35,8 g |
Zsír |
0,2 g |
13 g |
25,8 g |
Szénhidrát |
3,3 g |
3 g |
3,2 g |