Ritka pillanat: Hamilton dicsérte Verstappent

Lewis Hamilton szerint jól kijönnek majd az új Formula–1-es idényben Max Verstappennel, akivel tavaly hatalmas csatát vívtak a világbajnoki címért és több alkalommal is összeakasztották a bajszukat.

Lewis Hamilton (balra) és Max Verstappen pacsizik a 2021-es Abu-dzabi Nagydíj időmérő edzését követően (Fotó: EPA/Kamran Jebreili)

Lewis Hamilton (Mercedes) nem haragszik Max Verstappenre (Red Bull), aki tavaly nagy csatában, vitatott körülmények között megszerezte az orra elől a világbajnoki címet, mivel nem a holland versenyző hibája volt, hogy így alakultak az Abu-dzabi Nagydíj utolsó körei.

Mindenki ezt tette volna a helyében

– Ennek semmi köze Maxhoz – nyilatkozta a brit rekorder a RacingNews365.com-nak. – Max csak azt tette, amit bármelyik más pilóta is megtett volna, ha lehetőséget kap rá. Egy remek versenyzőről van szó. Idén belekezdünk egy újabb csatába, és remélhetőleg mindketten jobban odafigyelünk majd. Természetesen mindketten tanultunk a tavalyi ütközeteinkből – tette hozzá.

– Én nem neheztelek senkire, szerintem nem jó dolog haragot tartani. Inkább megpróbálok előretekinteni, és nem a múlton rágódni. Frissnek érzem magam, fókuszáltnak. Nincsen teher a vállamon, ami visszafogna idén. Persze ez így volt tavaly is, de nem hagyom, hogy most a tavalyi események teherként nehezedjenek rám.

Még erősebb lesz idén

Hamilton az előző év történéseit maga mögött hagyva azt ígéri, a lehető legjobb formáját hozza majd 2022-ben.

Így, hogy ilyen hosszúak már az idények, a téli szabadság nem tart olyan sokáig, mint azt az ember szeretné. Sőt, minden évben egyre és egyre rövidebb. Ugyanakkor úgy hiszem, hogy az elmúlt években megtanultam jól beosztani az időmet, a feltöltődésre, az edzésre, valamint a felkészülésre is jut elég időm. Most remekül, fittnek érzem magam. Természetesen, ha az ember már elég tapasztalt, az segíti őt. Én például az eddig átélt érzéseimből erőt kovácsolok, ebből merítek az edzéseim és a munkám során. Szóval ha azt hitték, hogy a tavalyi év végén csúcsteljesítményt nyújtottam, akkor várják csak ki, hogy mit hoz ez az idény – jelentette ki az önbizalomtól duzzadó hétszeres világbajnok.

(magyarnemzet.hu/sport)

Post Views: 41