Ritmikus gimnasztika Eb – Elszánt junior versenyzők várják a kontinensbajnokság kezdetét

Két tettrekész magyar fiatal rg-st láthat a Papp László Sportaréna közönsége a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Barkóczi Boglárka és Vukmír Elena két-két szerrel mutatja majd be a gyakorlatait. Előbbi versenyzőt buzogánnyal és szalaggal, utóbbit pedig karikával és labdával láthatjuk. Mindketten több éve szerettek bele a ritmikus gimnasztikába, és versenyzői karrierjük fontos pillanata lesz, amikor juniorként hazai közönség előtt szőnyegre lépnek majd.

„Négy éves voltam, amikor megismerkedtem az rg-vel. Azóta vagyok ebben a szép sportágban. Minden megtetszett, ami a ritmikus gimnasztikát körülveszi. A szerek, a dresszek és a zene. Külön emlékezetes volt, amikor először egy házi megmérettetésen versenyezhettem. Nagyon készülök a budapesti Eb-re, és bízom benne, hogy jól sikerül majd minden magyarnak a hazai közönség előtt szerepelni” – mondta Barkóczi Boglárka, aki korábban junior világbajnokságon az előkelő nyolcadik helyet szerzett.

Vukmír Elena kedvenc szere a labda. „Valójában mindegyik szert szeretem, de a labda az közel áll hozzám. Mielőtt elkezdtem volna ezt a sportágat, sokat néztem a tévében az rg-t. Nagyon megtetszett, és később rájöttem, hogy a sok edzést is szeretem. Sok fejlődési lehetőség van ebben” – tette hozzá Vukmír Elena.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.