Ritmikus gimnasztika Eb – Összetartó magyar együttes kéziszer csapat indul a kontinensbajnokságon

Egységes, egymásért küzdeni tudó, és akaró együttes kéziszer csapatot láthat a közönség a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A lányok két gyakorlatot mutatnak majd be, az egyik az 5 karika, a másik pedig a 3 szalag 2 labda. Mindkét gyakorlatot Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke koreografálta.

Az 5 karika gyakorlatot Tóth Gabi zenéjére adják elő, míg a 3 szalag, 2 labda Pink slágerével ér véget úgy, hogy egy reneszánsz stílusból indul. Mindkettő anyagerős, mind a testtechnikáját, mind a szernehézséget nézve. „Ebben a mezőnyben nagy verseny várható az olimpiai kvótáért, mi mindenesetre arra törekszünk, hogy két tiszta gyakorlatot mutassunk be, a többi már azon is múlik, hogy az ellenfeleink hogy teljesítenek” – mondta Urbán-Szabó Mónika, az együttes kéziszer csapat kapitánya.

„Az utolsó utáni pillanatban újra kellett gondolni mindkét gyakorlatot, hiszen a februári nemzetközi edzőtáborban Farkas Júlia megsérült. Az 5 karika gyakorlatban Pesti Dalma került a helyére, Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula, Szabados Dóra és Jurca Lilla mellé. A 3 szalag, 2 labda gyakorlatot pedig a Szabados Dóra, Pesti Dalma, Mészáros Mandula, Urbán-Szabó Mónika, Hagymási Kira  összeállításban mutatják be a lányok. Utóbbi versenyző a sérült Farkas Júlia helyére került be a válogatottba, de Farkas ugyanúgy csapattag maradt, és ott lesz a kontinensbajnokságon” – nyilatkozta Lauber Zsófia edző.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.